Η μετάθεση Δένδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Δια της αναβαθμίσεως, το Μαξίμου απαλλάσσεται από την παρουσία του Νίκου Δένδια στη διαπραγμάτευση για τα κόκκινα δάνεια. Και αυτό καθώς η "μετάθεση" του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έρχεται την ώρα που παραμένει εκκρεμής η ρύθμιση και ενώ οι πληροφορίες έφεραν όχι μόνο τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, αλλά και πολλούς στο πρωθυπουργικό επιτελείο και επίσης στον τραπεζικό τομέα δυσαρεστημένους από τη συνεργασία μαζί του.

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Σκρέκας, όχι μόνο δεν έχει προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία, αλλά εκλέγεται μόλις από το 2012. Παρόλο που προέρχεται από πολιτική οικογένεια με σχέση με το καραμανλικό χώρο, έχει καλές σχέσεις με τη σαμαρική ηγεσία - γεγονός που δείχνει και την επιθυμία του Μαξίμου να μη διαταράξει τις εσωκομματικές ισορροπίες στην κυβέρνηση- και παρόλο που έχει μακρά εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα -γεγονός που του δίνει μεταρρυθμιστικά points- χαρακτηρίζεται ως εκπρόσωπος μάλλον της “λαϊκής δεξιάς”. Η επιλογή του σε κάθε περίπτωση ερμηνεύεται από πολλούς στη Ν.Δ ως ενδεικτική της επιθυμίας ο νέος υπουργός Ανάπτυξης να μην έχει το πολιτικό βάρος για να χαράσσει δική του στρατηγική και να αποφευχθούν νέες εσωτερικές αντιπαραθέσεις στην τελική ευθεία για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

Μόλις χθες ο κ.Δένδιας ενημερώνοντας τους βουλευτές της Ν.Δ που μετέχουν στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου είχε συνδέσει την καθυστέρηση στην κατάθεση του τελικού σχεδίου με την αναμονή ορισμένων διευκρινίσεων και από το Οικονομικών, με τον κ.Χαρδούβελη να απαντά μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου πως το Ανάπτυξης είναι το επισπεύδον υπουργείο.

Ο κ.Δένδιας συνομιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ανέφερε πάντως ότι εκείνος θα φέρει τη Δευτέρα το πρωί τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια στη Βουλή, πριν την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Γεγονός είναι ότι η “μετάθεση” Δένδια στο Άμυνας ήδη θεωρείται πως αποβαίνει εν τέλει προς όφελος του Κερκυραίου, ο οποίος θα κατέβει στην “ανθρωποφάγα” Β' Αθήνας, καθώς αναλαμβάνει ένα “καλό” υπουργείο σε μία κρίσιμη και ενδιαφέρουσα περίοδο.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα