Οι περισσότεροι βουλευτές ήξεραν ότι έπαιρνε χρήματα ο Τσοχατζόπουλος

Μια βδομάδα αφότου ο Άκης Τσοχατζόπουλος βρέθηκε ξανά στο εδώλιο για τις «χρυσές μίζες» για την αγορά υποβρυχίων και των TORM1, ο ξάδελφος του Νίκος Ζήγρας τόνισε ότι «οι περισσότεροι βουλευτές γνώριζαν ότι (ο Τσοχατζόπουλος) έπαιρνε χρήματα (-μίζες). Ήταν γνωστό τοις πάσι. Ακόμη και μέσα στο υπουργείο».

Μάλιστα, όπως δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha, «έδινε σε αρκετούς χρήματα όταν είχαν ανάγκη». Υποστήριξε ότι βρέθηκε μπροστά όταν έδωσε ένα ποσό σε έναν βουλευτή, λέγοντας «ήθελε να του δώσει 5.000 και έκανε λάθος και αντί να του δώσει 50αρικα του έδωσε 500αρικα». Όταν ο βασικός κατήγορος στη δίκη Τσοχατζόπουλου ρωτήθηκε που βρίσκονται σήμερα τα λεφτά απάντησε: «Από τα 400 χιλ δολάρια, τα τελευταία που είχαν κατατεθεί στην τράπεζα οι ελβετικές αρχές μπόρεσαν και τα εντόπισαν σε θυρίδα στην Credit Suisse. Είδαν ότι τα είχα μεταφέρει εγώ για να τα παραλάβει η κ. Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου. Τα μετρητά τα έβαλε στη θυρίδα της και αυτά εντοπίστηκαν και μαζί και ένα ιδιόχειρο σημείωμα της Αρετής Τσοχατζοπούλου που έγραφε ότι πήρε από τη θυρίδα 40.000 δολάρια». Επιπλέον έκανε λόγο για τη Γενεύη λέγοντας: «Υπάρχουν αυτά τα λεφτά σε τράπεζα και… κοιμούνται εκεί».

Ποιοι ήταν οι παραλήπτες; «Οι Σμπώκος και Τσοχατζόπουλος κι εκεί γινόταν η μοιρασιά. Ο Τσοχατζόπουλος ζητούσε από τον Σμπώκο τα χρήματα του. Εμπλέκει Σαχπατζίδη στην υπόθεση», υποστήριξε ο Ν. Ζήγρας. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον είχε στείλει «στην Κύπρο και ο Μιχαϊλίδης μου παρέδωσε βαλίτσα με 80 εκ. την παρέδωσα στο γραφείο του Τσοχατζόπουλου, όπου την άνοιξε και είδε τα χρήματα. Την άλλη (βαλίτσα) μου την παρέδωσε ο γιος του Μιχαιλίδη στη Γενεύη

Δείτε το βίντεο του Alpha:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα