Δημοσκόπηση Public Issue: Προβάδισμα 8,5 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 8,5 μονάδων έναντι της ΝΔ δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ η Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας Οκτωβρίου της Public Issue που δημοσιεύεται σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 35,5% από 36% που ήταν τον Σεπτέμβριο, ενώ η Νέα Δημοκρατία στο 27% από 25% που ήταν τον περασμένο μήνα.

Τρίτο κόμμα σύμφωνα με την έρευνα της Public Issue είναι το Ποτάμι με 10,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, η Χρυσή Αυγή με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και η ΔΗΜΑΡ με 1%.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 66%, ενώ η ΝΔ μόλις στο 22%.

pinakas1_2 (1).jpg

Ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 44% και ακολουθούν ο Σταύρος Θεοδωράκης με 42%, ο Αντώνης Σαμαράς με 40%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 31%, ο Φώτης Κουβέλης με 28%, ο Πάνος Καμμένος με 24%, ο Βαγγέλης Βενιζέλος με 24% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 9%.

Τέλος, καταλληλότερος πρωθυπουργός εξακολουθεί να θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 41% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 30%. Ενδεικτικό πάντως είναι ότι το 30% συγκεντρώνει και η απάντηση «κανένας από τους δύο».

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα