Η κυβέρνηση δίνει ανάσα σε χιλιάδες πολίτες

Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στην ανάγκη να δοθεί μια ανάσα σε χιλιάδες συμπολίτες μας που λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα χρέη τους» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, αναφερόμενος, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, στο περιεχόμενο της τροπολογίας για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε και νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα όπως αυτή για την άρση των στρεβλώσεων των πλειστηριασμών. Προανήγγειλε, επίσης, και συγκεκριμένες δράσεις για τους μεγάλους οφειλέτες τονίζοντας ότι αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης η ενίσχυση των μέτρων συμμόρφωσης.

Για την τροπολογία, ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε ότι «είναι αποτέλεσμα εντατικής προετοιμασίας ενδελεχούς προετοιμασίας και συντονισμένων ενεργειών. Η διάταξη αφορά την εξυπηρέτηση όσων πολιτών βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους λόγω προβλημάτων ρευστότητας. Συγχρόνως η πολιτεία επιδοκιμάζει έμπρακτα τους συνεπείς φορολογούμενους που τηρούν τις υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με παλαιότερο πρόγραμμα ρύθμισης δόσεων στο οποίο έχουν ενταχθεί

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα