ΣΥΡΙΖΑ: Νέες προτάσεις νόμου σχεδιάζει να καταθέσει

Λίγο μετά την πρόταση νόμου για την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, του δικαίου της συλλογικής διαπραγμάτευσης και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αλλά και εκείνη για τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, η Κουμουνδούρου, επιχειρεί να προλάβει ξανά τα συγκυβερνώντα κόμματα, αποτυπώνοντας στην πραγματικότητα σε προτάσεις νόμου όσα εξήγγειλε κωδικοποιημένα από το βήμα της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας εν είδει κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Το βάρος βεβαίως, θα πέσει σε όσα συνεχίζουν να αποτελούν «αγκάθι» στην καθημερινότητα των πολιτών.

Την ίδια ώρα, με τις ανακοινώσεις στη ΔΕΘ να αποτελούν ουσιαστικά τον «πρώτο κύκλο ανασυγκρότησης της κοινωνίας», μέρος δηλαδή του όλου προγράμματος του κόμματος, στην Κουμουνδούρου βάζουν μπρος για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ σε βάθος τετραετίας, στον δρόμο προς τις κάλπες.

Ήδη, στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που συνεδρίασε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, περιλαμβάνεται η «εντολή» προς την Μόνιμη Επιτροπή Προγράμματος να παρουσιάσει ως τις 10 Νοεμβρίου ένα τελικό σχέδιο εκλογικού προγράμματος ιδιαίτερα για τα ζητήματα της παραγωγικής και οικολογικής ανασυγκρότησης, της δημοκρατικής ανασυγκρότησης του κράτους και της πολιτιστικής αναγέννησης.

Στη συνέχεια, το σχέδιο αυτό θα μπει σε διαβούλευση τόσο στις οργανώσεις όσο και στα όργανα του κόμματος, προκειμένου να πάρει την έγκρισή τους, με στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει να παρουσιάσει ολοκληρωμένη κυβερνητική πρόταση, όποια στιγμή και αν προκηρυχθούν εκλογές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα