Σε 5 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε πρώην Ελληνίδα βουλευτής

Σε πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε η πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Σοφία Καλαντίδου για κινητοποιήσεις σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Πιο αναλυτικά η διαμαρτυρία είχε γίνει με αίτημα την ανάκληση απολύσεων που είχε κάνει η εργοδοσία της επιχείρησης, κατηγορώντας την κα Καλαντίδου ότι επιτέθηκε στην προϊστάμενη του καταστήματος, της πήρε την φωτογραφική μηχανή με την οποία φωτογράφιζε τους εργαζόμενους διαδηλωτές και έσβησε τις φωτογραφίες.

Η κατηγορία αυτή αλλά και άλλες με τις οποίες διωκόταν (άσκηση βίας, κλπ.) η πρώην βουλευτής του ΚΚΕ καταρρίφθηκαν, ωστόσο το Μονομελές Πρωτοδικείο καταδίκασε την κα Καλαντίδου για φθορά ατομικής ιδιοκτησίας με το σκεπτικό ότι ψυχολογικά επηρέασε και δεν σταμάτησε αυτούς που έσβησαν τις φωτογραφίες.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Δεν περιμένουμε καμία απόφαση δικαστηρίου να μας δικαιώσει ή να μας τρομάξει. Από το διάστημα εκείνο, το 2010, με οργανωμένη δουλειά χτίστηκε το πανελλαδικό σωματείο στην επιχείρηση. Αυτός ήταν και ο στόχος μας, αυτό ήταν που είχε τρομάξει τότε τη διοίκηση της εταιρείας και πήρε το μέτρο των μηνύσεων. Δεν τα κατάφερε, οι εργαζόμενοι συσπειρώθηκαν και έχτισαν το δικό τους σωματείο, που έδωσε τις μάχες για να μην περάσουν οι αλλαγές των ατομικών τους συμβάσεων, να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους, σήμερα οργανώνουν την πάλη τους απέναντι στις απολύσεις».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα