Άδωνις: Στον λαό πρέπει να λέμε την αλήθεια, προτιμάτε τα παραμύθια;

Για την δήλωσή του που προκάλεσε πολλά σχόλια από χθες, ότι οι βουλευτές έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις μισθών λόγω κρίσης, μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, ότι ο πολιτικός πρέπει να βγαίνει στον κόσμο και να λεει την αλήθεια.

«Πριν από δυο χρόνια παίρναμε τα βουλευτικά αυτοκίνητα. Είπα ότι εγώ θα το πάρω γιατί το χρειάζομαι. Το βίντεο εκείνο ανέβηκε στο διαδίκτυο και έκανε 1 εκατ. θεάσεις. Πολλοί ήταν εκείνοι που με έβριζαν. Την ίδια μέρα οι βουλευτες της Χρυσής Αυγής είπαν ότι δεν θα τα πάρουν τα βουλευτικά αυτοκίνητα. Εγώ πήρα ένα Opel Insignia και οι χρυσαυγίτες πήραν Volvo και Mercedes. Ποιόν από τους δυο τύπους πολιτικών προτιμάτε; Αυτόν που σας λέει την αλήθεια, ή αυτόν που σας λέει παραμύθια;»

Και συνέχισε: «Η κουβέντα ήταν για τον προϋπολογισμό της Βουλής. Την κουβέντα δεν την άνοιξα εγώ. Αν θέλουμε να έχουμε κοινοβούλιο αυτό έχει κάποιο κόστος. Ο πρωθυπουργός όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας αποφάσισε οι υπουργοί να παίρνουν μηδέν μισθό. Τώρα αν είσαι βουλευτής παίρνεις περισσότερα χρήματα από τον υπουργό. Έχετε ακούσει ένα πολίτη να λέει μπράβο που οι υπουργοί παίρνουν μηδέν; Στον λαό πρέπει να εξηγούμε και να μην τον φοβόμαστε».

Τελος ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Δεν προκαλούμε τίποτα και κανέναν. Ο λαός πρέπει να ξέρει ότι την Βουλή του πρέπει να την αγαπάει και να την προστατεύει. Κονοβούλιο χωρίς βουλευτική αποζημίωση δεν υπάρχει. Θα πρέπει να εξηγούμε στον λαό τους κανόνες λειτουργίας αυτοί του πολιτεύματος».

«Αν το πρόβλημα της χώρας είναι η βουλευτική αποζημίωση να την κάνουμε μηδέν» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΝΕΡΙΤ .
«Αν δεν υπάρχει βουλευτική αποζημίωση, στο κοινοβούλιο θα είναι οι πλούσιοι κι αυτοί που θα έχουν χορηγούς ενώ το δείγμα πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και υποστήριξε ότι τα τελευταία χρόνια ο κοινοβουλευτισμός στην Ελλάδα «δέχεται τα τελευταία χρόνια μια έντονη επίθεση».

Ο κ.Γεωργιάδης στην κατηγορία ότι προκαλεί το κοινό αίσθημα, απάντησε ότι «αυτός που έχει χάσει τη δουλειά του δεν θα τη βρει αν κλείσει το Κοινοβούλιο».

Μάλιστα επανέλαβε ότι ο προϋπολογισμός της Βουλής έχει μειωθεί κατά 40% και θύμισε ότι ο ίδιος όταν πρωτομπήκε στη Βουλή το 2007 «και πήραμε αύξηση, παραιτήθηκα της αύξησης. Εσείς το έχετε κάνει αυτό;» και είπε χαρακτηριστικά ότι «τη Βουλή πρέπει να την αγαπάμε, είναι όλων των Ελλήνων».

Ο κ.Γεωργιάδης μίλησε και για τις απειλές που δέχτηκε από τον Νίκο Μαζιώτη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα