Μητρόπουλος: Ούτε σε κοινωνία πιθηκανθρώπων δεν γίνονται αυτά!

Ένα πόρισμα του ΑΣΕΠ που εμφανίζει τον δήμο Δραπετσώνας-Κερατσινίου να έχει προβεί σε παράνομες προσλήψεις, και μάλιστα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλος, με την ιδιότητα του εργατολόγου, να έχει γνωμοδοτήσει πως ουδείς πληροί τους όρους του αντίστοιχου Προεδρικού Διατάγματος, κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πόρισμα υπογράφεται από τον σύμβουλο του ΑΣΕΠ, πρώην αρεοπαγίτη κ. Λυμπερόπουλο και σ' αυτό καταγράφεται ότι η δημοτική αρχή της Δραπετσώνας γνώριζε ότι προχωρούσε σε παρά τω νόμω μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, αφού είχαν θέσει υπόψη όλες τις περιπτώσεις των υπαλλήλων στον καθηγητή εργατικού δικαίου Αλέξη Μητρόπουλο κι εκείνος γνωμάτευσε ότι “ουδείς των υπαλλήλων πληροί τις προϋποθέσεις του ΠΔ”.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία και υπόθαλψη όσων παρανόμησαν για να γίνουν διορισμοί στο Δημόσιο, με αιχμή την θέση που διατύπωσε ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Μητρόπουλος ως προς τα άρθρα για τον έλεγχο γνησιότητας δικαιολογητικών και το “ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα”.

Με αφορμή την συνολική τοποθέτηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι γνωρίζει και γνώριζε τι συνέβη στη “φάμπρικα” που είχε στηθεί στους δήμους σε γνώση των αρχών και των υπάλληλων, αφού το “πόρισμα-κόλαφος” για τον δήμο Δραπετσώνας-Κερατσινίου αναφέρει ότι ο κ. Μητρόπουλος είχε αποφανθεί προς τον τότε δήμαρχο ότι ουδείς πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου. “Δάσκαλε που δίδασκες, λέγεται αυτό”, είπε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τον κ. Μητρόπουλο και κατηγορώντας τον για υποκρισία.

Παίρνοντας το λόγο, ο Αλέξης Μητρόπουλος τόνισε πως δε γνωμάτευσε ότι είναι παράνομοι οι υπάλληλοι, αλλά ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του διατάγματος της κυβέρνησης Καραμανλή, το οποίο ήταν πολύ αυστηρό και ότι εκμεταλλεύτηκαν τους εργαζόμενους. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι “έδωσε όρκο στον κατακτητή για 150.000 απολύσεις” και τώρα “πάει στο Κερατσίνι και τον Ασπρόπυργο για να ελέγξει ανάπηρες εργαζόμενες”.

Απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα είπε: “Δεν μπορεί εμείς που χρεοκοπήσαμε την πατρίδα να βάζουμε δέκα χρόνια μετά μοιρογνωμόνιο και να τους λέμε ότι πρέπει να φύγουν από το Δημόσιο. Ούτε σε κοινωνία πιθηκανθρώπων δεν γίνονται αυτά”.

www.news.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα