Η πόλωση προκαλεί ενδοκυβερνητικές εντάσεις

Το κλίμα πόλωσης που επιχειρεί η κυβέρνηση με στόχο την συσπείρωση των ψηφοφόρων της προκαλεί ενδοκυβερνητικές εντάσεις.

Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών σε συνάρτηση με τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις, έχουν κάνει τα στελέχη του κυβερνητικού εταίρου να έχουν βγει στο αντάρτικο.

Τελευταίο επεισόδιο ήταν το θέμα του νέου μισθολογίου που παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ότι δεν θα θιγούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, το ΠΑΣΟΚ συνέχισε να εξαπολύει βολές εναντίον του.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων της συγκυβέρνησης δεν είναι και οι καλύτερες σε αντίθεση με πολύ καλό κλίμα που επικρατεί μεταξύ του Α. Σαμαρά και του Ευ. Βενιζέλου.

Οι «γαλάζιοι» να κατηγορούν τους «πράσινους» ότι προσπαθούν με κάθε ευκαιρία να εμφανιστούν περισσότερο κοινωνικά ευαίσθητοι.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και πριν από τις ευρωεκλογές. Το ΠΑΣΟΚ αντιδρούσε και είχε καταφέρει να «μπλοκάρει» τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης.

Το Μαξίμου συνιστά ψυχραιμία προς όλες τις κατευθύνσεις καθώς το επόμενο διάστημα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο και θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της κυβέρνησης.

Συνεχείς παρεμβάσεις από τον Σαμαρά

Σήμερα στις 20:00 το βράδυ ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στο συνέδριο του ΣΕΤΕ και θα αναφερθεί στην σημαντική αύξηση του τουρισμού και την βαθειά «ανάσα» που έδωσε στην οικονομία τόσο στα έσοδα όσο και στις νέες θέσεις εργασίας.  

Ο Α. Σαμαράς ετοιμάζει για το επόμενο διάστημα μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα δώσουν – όπως σημειώνουν συνεργάτες του– λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Παράλληλα θα ξεκινήσει νέος γύρος επισκέψεων κυρίως στα παραγωγικά υπουργεία με στόχο την προώθηση του κυβερνητικού έργου.

Έρχεται «κύμα» ευνοϊκών μεταρρυθμίσεων

Ο Α. Σαμαράς επισκέφθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής με αφορμή την λήξη της αντιπυρικής περιόδου και δεσμεύτηκε για την ενίσχυση του ΠΣ, αλλά και την επίλυση των μισθολογικών προβλημάτων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.

«Η πατρίδα μας μπορεί να πάει μπροστά μόνο όταν ο καθένας και η καθεμία πράττει το καθήκον του. Τότε, θα προχωρήσουμε μπροστά και αφήνουμε στο τέλος αυτής της κρίσης, που περνάμε αυτή τη στιγμή, τα δύσκολα οριστικά πίσω μας, στο παρελθόν. Υπάρχει ένα μέλλον που ανοίγει διάπλατα μπροστά μας και εσείς είστε το παράδειγμα που μπορεί σήμερα ένας νέος Έλληνας και μια νέα Ελληνίδα να ακολουθήσει».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στον πυροσβέστη που έχασε την ζωή του στην πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε πολυκατοικία στο Π. Φάληρο.

«Θέλω να αποτίσω ιδιαίτερο φόρο τιμής στον αρχιπυροσβέστη Ματθαίο Μάντζιο, ένα νέο που έδωσε τη ζωή του στην προσπάθεια να σώσει μια μητέρα, που είχε εγκλωβιστεί στο διαμέρισμά της στο Παλαιό Φάληρο, ενώ είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο κτίριο. Ήταν μια πράξη που ξεπέρασε τα όρια της επαγγελματικής ευσυνειδησίας. Ήταν μια πράξη μέγιστης κοινωνικής προσφοράς που πηγάζει από την αγάπη στον συνάνθρωπο και βεβαίως από την αγάπη στην Πατρίδα» είπε ο Α. Σαμαράς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα