ΠΑΣΟΚ: Δεν μπορούμε να αφήσουμε να σέρνεται η εκλογολογία

Την αναστροφή του πολιτικού κλίματος επιχειρεί η κυβέρνηση, προκειμένου να απεγκλωβιστεί από την εσωστρέφεια του τελευταίου διαστήματος, αλλά και την παρατεταμένη εκλογολογία και προεδρολογία που δείχνει να την κρατά πίσω...

Το θέμα είχε απασχολήσει την Χαριλάου Τρικούπη, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να πηγαίνει με συγκεκριμένες προτάσεις για κυβερνητικές πρωτοβουλίες, χθες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αποτέλεσμα, η ανακοίνωση λίγες ώρες μετά, της ψήφου εμπιστοσύνης που θα ζητήσει η κυβέρνηση από τη Βουλή την προσεχή εβδομάδα, καθώς και της έναρξης των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο.

Μόνο τυχαίες άλλωστε δεν ήταν οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Καρύδη από νωρίς χθες το πρωί, όταν μιλούσε για ανάγκη της κυβέρνησης «να συνεχίσει την πορεία που έχει χαράξει και να μην πέσει στην παγίδα της εκλογολογίας», παρατηρώντας ότι αυτή η συζήτηση δημιουργεί ανασφάλεια και πως η κυβέρνηση είναι αυτή που θα πρέπει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε να σέρνεται η εκλογολογία. Η κυβέρνηση πρέπει να κόψει μαχαίρι την εκλογολογία, με κατηγορηματική της διάψευση αλλά και με την πολιτική της δράση», έλεγε, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να απεμπλακεί και από την συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δηλώσεις που απηχούσαν το ευρύτερο κλίμα στην Χαριλάου Τρικούπη.

Με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης να έχουν γίνει ήδη γνωστές, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για δύο θεσμικές κινήσεις πολιτικής σταθερότητας και εθνικού στρατηγικού προσανατολισμού.

Απαντώντας μεταξύ άλλων στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που μία μέρα νωρίτερα είχε θέσει το κόμμα του σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας, δήλωσε ότι «οι δυνάμεις της ανευθυνότητας, της δημαγωγίας και της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο», προεξοφλώντας ότι «η πατρίδα θα προχωρήσει γιατί υπάρχει σχέδιο που τη βγάζει από την κρίση και την πηγαίνει στην επόμενη μέρα».

Για μία «επιθετική πολιτική πρωτοβουλία» της κυβέρνησης για την υπέρβαση της εκλογολογίας και της προεδρολογίας, μιλούσαν λίγο αργότερα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, σημειώνοντας παράλληλα πως πλέον ο κάθε βουλευτής ξεχωριστά θα βρεθεί προ των ευθυνών του.

«Με την κίνηση αυτή από την πλευρά της κυβέρνησης, αφενός μπαίνει τέλος σε όλα αυτά τα σενάρια περί εκλογών που κυκλοφορούν από διάφορες πλευρές, ακόμα και με συγκεκριμένες ημερομηνίες, αφετέρου ο καθένας καλείται να έρθει στην Βουλή για να αναμετρηθεί», έλεγαν, συνδέοντας παγίως την συνέχιση της πορείας εξόδου από την κρίση με την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας στην χώρα.

Ενημέρωση Πρωτόπαπα-Πιερρακάκη

Επί τάπητος στη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου, ετέθη και το ζήτημα που είχε προκύψει μία μέρα νωρίτερα, με την συμμετοχή του Χρύσανθου Λαζαρίδη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, από την οποία απείχαν εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ.

Στο θέμα δόθηκε «αίσιο τέλος», με πληροφορίες του Real.gr να επιμένουν ότι σήμερα το πρωί, οι δύο απεσταλμένοι του ΠΑΣΟΚ στη διαπραγμάτευση των Παρισίων Χρήστος Πρωτόπαπας και Κυριάκος Πιερρακάκης θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, παρουσία και του πρωθυπουργικού συμβούλου Σταύρου Παπασταύρου.

Σκοπός της συνάντησης είναι η λεπτομερής ενημέρωση των «πράσινων» στελεχών για την πορεία των διαπραγματεύσεων κάθε υπουργείου ξεχωριστά με την τρόικα.

Οι ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, μιλούν για ενημέρωση που θα αποκτήσει σταθερό χαρακτήρα στο εξής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα