ΣΥΡΙΖΑ: Εικονική η εμπιστοσύνη που θα λάβει η κυβέρνηση

Για την τριήμερη κοινοβουλευτική μάχη ετοιμάζεται από το βράδυ χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας πως «η ψήφος εμπιστοσύνης που θα λάβει η κυβέρνηση είναι εικονική».

«Η κατάρρευση της κυβέρνησης επιταχύνεται. Ο Σαμαράς επιζητεί ψήφο εμπιστοσύνης από μια απονομιμοποιημένη Βουλή. Έστω και έτσι, ας εμφανιστεί, για μια τελευταία φορά στο Κοινοβούλιο, για να απολογηθεί για την πολιτική του» τόνιζε χαρακτηριστικά πηγή της Κουμουνδούρου, μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση της πρόθεσής της να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι το αίτημα της ψήφου εμπιστοσύνης αποτελεί την τελευταία γραμμή άμυνας μιας καταρρέουσας κυβέρνησης, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αντιπαραθέσεις μεταξύ ακόμα και υπουργών, αλλά και να κρύψει προσωρινά τα εσωτερικά προβλήματα των κομμάτων που την αποτελούν.

Η Κουμουνδούρου, υπογραμμίζει πως με την ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα προκειμένου οι βουλευτές της πλειοψηφίας να δυσκολευτούν να καταψηφίσουν δύσκολα νομοσχέδια που έρχονται, αμέσως μετά τη διαπραγμάτευση με τη τρόικα. Οι ίδιες πηγές σχολιάζοντας τις πληροφορίες πως η εισήγηση για την πρόταση μομφής ήταν πρόταση του Ευ. Βενιζέλου προς τον πρωθυπουργό, τονίζουν πως αυτό αποτελεί μια ακόμα απόδειξη πως το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί παρά «συνιστώσα της ΝΔ»!

«Και ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε και πήρε το 2011, ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Λίγες ημέρες μετά, είχαμε κυβέρνηση Παπαδήμου. Η ιστορία διδάσκει» αναφέρει σε tweet ο επικεφαλής της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο πραγματοποίησης συγκέντρωσης έξω από τη Βουλή, την Τρίτη ημέρα της συζήτησης, που θα διεξάγεται η ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης.

Παράλληλα, στόχος είναι η προσέγγιση ανεξάρτητων βουλευτών, ώστε από τώρα να διαφανεί πως η κυβέρνηση δεν διαθέτει τις 180 ψήφους για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

«Την ψήφο εμπιστοσύνης να τη δώσει ο λαός» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκτιμώντας ότι η κυβερνητική κίνηση είναι μια κίνηση πανικού για να εκβιαστούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα