Κικίλιας: Επαναφέρουμε τη σχολή Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την παράνομη μετανάστευση, τη σχολή Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή, την εγκληματικότητα, την τρομοκρατία αλλά και το ιδιώνυμο.

«Η Ιταλίδα ευρωβουλευτής είναι μειοψηφία. Οι Έλληνες είμαστε και φιλόξενος λαός και δεν είμαστε ρατσιστές και έχουμε υπάρξει οι ίδιοι μετανάστες στο παρελθόν. Αυτή η χώρα έχει πάθει έναν βίαιο εποικισμό τα τελευταία χρόνια. Στον Έβρο, υπάρχει μια σαφής αλλαγή και ένας φραγμός στην εισροή μεταναστών. Στη Θάλασσα, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και τα νούμερα ανεβαίνουν», σημείωσε αρχικά ο κ. Κικίλιας και συνέχισε:

«Δεν χωριζόμαστε σε νότο ή βορά. Σύντομα, όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να προσφέρουν όλοι για τα κοινά ευρωπαϊκά σύνορα».

«Χθες το βράδυ, δώσαμε εντολή, για λόγους δημόσιας τάξης και επιχειρησιακής τακτικής του σώματος, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η πραγματική επιθυμία της τοπικής κοινωνίας, το κλείσιμο του προαναχωρισιακού κέντρου κράτησης μεταναστών και την επαναλειτουργία της σχολής Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή».

«Το 75% της εγκληματικότητας στατιστικά βρίσκεται μέσα στο λεκανοπέδιο. Είναι ένα διαχρονικό στοίχημα για την Ελληνική Πολιτεία. Το βάρος πέφτει τα τελευταία δύο χρόνια, εδώ. Έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να δημιουργηθεί μια άλλη εικόνα στο κέντρο της Αθήνας. Υπάρχει η επιχείρηση «Θησέας» όπου 750 αστυνομικοί από όλα τα σώματα κυκλοφορούν κάθε μέρα στα επτά διαμερίσματα του κέντρου και υπάρχει επιτυχία, αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης», επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

«Η ΕΛ.ΑΣ δουλεύει μεθοδικά και οργανωμένα. Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι διαρκής και επίμονος. Ήταν μια μεγάλη επιτυχία η σύλληψη Μαζιώτη. Η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία και με συμμάχους μας, προχωρά με σταθερά βήματα χωρίς επικοινωνιακές ντρίπλες. Δεν έχει να προσφέρει σε τίποτα αυτό».

«Έχει έρθει η ώρα να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι, πρόεδροι, δημοσιογράφοι και η πολιτεία για να βρούμε μια λύση. Θα αναλάβω τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες προκειμένου η ελληνική οικογένεια να μπορεί να πηγαίνει στο γήπεδο», είπε ακόμα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα