Δημόσιο: Κόντρα Μητσοτάκη - Δούρου για την αξιολόγηση

Αμείωτη συνεχίζεται η σκληρή κόντρα που έχει ξεσπάσει για το ζήτημα της αξιολόγησης των υπαλλήλων και του επανελέγχου της μονιμοποίησης χιλιάδων συμβασιούχων των ΟΤΑ μεταξύ κυβέρνησης και Περιφέρειας Αττικής μετά και την κατηγορηματική άρνηση της Ρένας Δούρου να στείλει στοιχεία για τους εργαζομένους.

«Δίνω εντολή σε όλες τις υπηρεσίες της περιφέρειας Αττικής να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο που να αφορά επιμερισμό ποσοστώσεων ή να συμβάλλει καθ' οιονδήποτε τρόπο σε ένα σύστημα, εντός πολλών εισαγωγικών αξιολόγησης, επιζήμιο για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοσίου και των υπηρεσιών» είπε χαρακτηριστικά η κ. Δούρου.


Άμεση η αντίδραση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αντιδρώντας άμεσα στα λεγόμενά της Ρένας Δούρου, κάλεσε την Περιφερειάρχη να εφαρμόσει τους νόμους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από την πλευρά του, να ξεκαθαρίζει ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν ακόμη και με τη συμβολή εισαγγελέων αν χρειαστεί. 

Στενοί συνεργάτες του υπουργού δήλωναν σχετικά ότι: «Αφού η κυρία Δούρου ισχυρίζεται ότι θα μας ταράξει στη νομιμότητα, ας ξεκινήσει από την εφαρμογή των ψηφισμένων νόμων και των δικαστικών αποφάσεων».


Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυρ. Μητσοτάκης

Σήμερα το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να περάσει την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου προκειμένου να ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια για θέματα της αρμοδιότητάς του. 


«Άναψαν τα αίματα» στο Περιφερειακό συμβούλιο

Υψηλοί τόνοι, φραστικές αντιπαραθέσεις και μικροδιακοπές υπήρξαν χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου Αττικής. 

Μετά από εισήγηση της Ρένας Δούρου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να μην εφαρμοσθεί στην Περιφέρεια Αττικής η αξιολόγηση και ο νόμος 4250/2014, αλλά και το άρθρο 42 του νόμου που αφορά τον επαναπροσδιορισμό κριτηρίων για τις συμβάσεις του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου.

Την πρόταση υπερψήφισε η «Δύναμη Ζωής» της κ. Δούρου, η Λαϊκή Συσπείρωση, η παράταξη που πρόσκειται στους ΑΝΕΛ, η περιφερειακή σύμβουλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η «Ανάσα για την Οικολογία», η «Ελληνική Αυγή», αλλά και η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού - που όμως καταψήφισε το «εντέλλεσθε».

Κατά τη διαδικασία της συνεδρίασης ήταν η έντονη κριτική του κ. Κουμουτσάκου κατά της κ. Δούρου προσωπικά και του ρόλου της ως περιφερειάρχη, αλλά και η εξίσου έντονη απάντησή της.

Στη δευτερολογία του ο κ. Κουμουτσάκος έθεσε στην κ. Δούρου θέμα ανυπακοής στο νόμο και είπε χαρακτηριστικά: «Το ερώτημα είναι: Θα εφαρμόσετε ή όχι το νόμο; Θα λειτουργήσετε ως περιφερειάρχης ή ως αρχηγός ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ; Έχω την εντύπωση ότι είμαι σε συνέλευση Ροβεσπιέρου μερικές φορές».

Και ξεσήκωσε για άλλη μια φορά έντονες αποδοκιμασίες από το ακροατήριο όταν σημείωσε ότι στο θέμα της αξιολόγησης από τη μια πλευρά βρίσκεται η κυβέρνηση και από την άλλη η συν-στράτευση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Χρυσής Αυγής.


Η κ. Δούρου, από την πλευρά της, τόνισε ότι δεν ταιριάζει σε κάποιον που έχει υπηρετήσει τη διπλωματία να απευθύνεται σε αυτήν προσωπικά με χλευασμούς και προσβλητικές νουθεσίες.

Και συμπλήρωσε: «Ήρθα εκπρόσωπος της πλειοψηφούσας παράταξης και των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα. Παράνομη και αντισυνταγματική είναι η αξιολόγηση και η ποσόστωση, και το εξήγησα μιλώντας με στοιχεία του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου.

Τα βάζετε όλα στην άκρη και ζητάτε από τη Δούρου διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης. Εσείς είστε παράνομοι και το πιο νόμιμο που έχω κάνει στα 40 μου χρόνια είναι να δώσω εντολή για να μη γίνει αξιολόγηση στην Περιφέρεια Αττικής».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα