Κοινή συνέντευξη Τύπου Μέρκελ - Σαμαρά

Λίγα λεπτά πριν από τις 15.00 ολοκληρώθηκε η κατ' ιδίαν συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο κτήριο της καγκελαρίας στο Βερολίνο.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχθηκε η κα Μέρκελ στις 13:30 ώρα Ελλάδας.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε ότι η Ελλάδα στέλνει πλέον θετικά μηνύματα και στο πλαίσιο αυτό η Γερμανία βοηθά την Ελλάδα με δάνεια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Η Ελλάδα δίνει θετικά δείγματα και μηνύματα και πολύ σύντομα θα υπάρξει θετική ανάπτυξη»,

Αυτό δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο.

Αναφορικά με την πορεία του προγράμματος, ανέφερε ότι «διαπιστώνουμε θετικές προόδους και είμαστε σίγουροί ότι τα επόμενα βήματα θα ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε πως γνωρίζει ότι είναι δύσκολοι οι καιροί για τους Έλληνες, τα πρώτα δείγματα γίνονται ορατά και κατέληξε λέγοντας ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας».

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στο εύρος των θεμάτων για τα οποία συζήτησε με την Άνγκελα Μέρκελ αναφέροντας: Συζητήσαμε σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα με την κα Μέρκελ. Η Ελλάδα βγήκε στις αγορές δύο χρόνια νωρίτερα από ό,τι έλεγε το πρόγραμμα ενώ παράλληλα αναμένεται θετικό πρόσημο στο ΑΕΠ στο γ΄ τρίμηνο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της ανταγωνιστικότητας λέγοντας ότι η θέση της χώρας μας βελτιώνεται διαρκώς στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας.

«Είπα στην κα. Μέρκελ πως η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της και ότι δεν θέλει νέο πακέτο», πρόσθεσε.

LIVE-Η συνέντευξη Τύπου Μέρκελ-Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα