Ο Τζήμερος για τα απαξιωτικά του σχόλια για την Αμφίπολη

Ο Τζήμερος για τα απαξιωτικά του σχόλια για την Αμφίπολη

«Πρόκειται για ένα προσωπικό σχόλιο με το οποίο ήθελα να καταδείξω ότι πάσχουμε από το σύνδρομο των παιδιών των διασήμων γονέων», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά», Θάνος Τζήμερος, αναφορικά με όσα έγραψε στο Facebook για τις Καρυάτιδες της Αμφίπολης.

«Προσπαθούμε να βρούμε δύναμη για να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα από τους αρχαίους. Οι αρχαίοι θα μας καταστρέψουν αν συνεχίσουμε έτσι», σημείωσε ο κ. Τζήμερος, μιλώντας στο STAR.

«Όλα παρουσιάζονται στον υπερθετικό βαθμό. Οι τίτλοι για τα πολιτιστικά θέματα είναι παρόμοιοι της ποδοσφαιρικής διαλέκτου, γιατί όλα τα ΜΜΕ πρέπει να τσιτώσουν στο έπακρο τις ειδήσεις τους χάνοντας την αίσθηση του μέτρου. Αυτό ήθελα να καταδείξω», εξήγησε και πρόσθεσε:

«Τα συγκεκριμένα αγάλματα δεν είναι απαράμιλλης αισθητικής και τελειότητας έτσι όπως τα περιγράφουν. Είναι πολύ σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα με ιστορική σημασία αλλά εγώ μιλούσα για την αισθητική και μάλιστα σε σύγκριση με την κλασική εποχή».

Ο πρόεδρος του κόμματος "Δημιουργία Ξανά" υπογράμμισε ότι «θεωρούμε ότι ολόκληρος ο κόσμος κρέμεται από τα χείλη του υπουργού Πολιτισμού για να πει για τον επόμενο θάλαμο» και συμπλήρωσε ότι «παρακολουθούμε με πλαίσιο Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού αυτό που γίνεται».

«Ο κόσμος εθίζεται σε ανταποκρίσεις Big Brother, 'ποια είναι τα νέα από το σπίτι της Αμφίπολης' και φανατίζεται σε έναν βαθμό, ο οποίος εμένα μου προξενεί κατάπληξη και μεγάλη ανησυχία», κατέληξε ο Θάνος Τζήμερος.

Δείτε το βίντεο από το STAR

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα