Βενιζέλος: Δεν έχουμε πρόβλημα με τζιχαντιστές στην Ελλάδα

Ξεκάθαρος ήταν ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλος, όσον αφορά στις πληροφορίες ότι υπάρχει Έλληνας υπήκοος, ο οποίος συμμετέχει στις θηριωδίες των τζιχαντιστών στη Συρία, μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα.

«Η Ελλάδα μετέχει στη διεθνή κινητοποίηση κατά του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, η Ελλάδα σέβεται και εκτελεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ στα θέματα αυτά. Δεν έχουμε πρόβλημα τζιχαντιστών μαχητών στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή μας. Άρα μετέχουμε στη διεθνή συνεργασία ανταλλαγής πληροφοριών, προκειμένου να προστατεύσουμε τις χώρες μας γιατί αυτό είναι ένα ζήτημα πλέον εσωτερικής ασφάλειας. Δεν έχει άμεσο πρόβλημα η Ελλάδα αλλά μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ οι γειτονικές μας χώρες και η ευρύτερη περιοχή. Με τον κ. Μπαν Κι Μουν συζητήσαμε και για όλα τα άλλα θέματα: για τον Έμπολα, για την κλιματική αλλαγή και φυσικά για το ευρύ φάσμα των ανοιχτών θερμών κρίσεων και ανατολικά και νότια σε σχέση με την Ευρώπη», είπε.

Σε ερώτηση δε για το αν όντως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές για την δραστηριοποίηση επτά ατόμων που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος, ο κ. Βενιζέλος απάντησε:

«Όχι, δεν έχουμε καμία τέτοια συγκεκριμένη ενημέρωση. Έχουμε πολύ στενή συνεργασία και με την αμερικανική διοίκηση και με όλες τις συμμαχικές μας χώρες».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα