ΣΥΡΙΖΑ: Να κληθεί η Λαγκάρντ στην Ελλάδα να καταθέσει

Στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος βρέθηκαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες αποκαλύψεις της Κριστίν Λαγκάρντ περί απειλών όταν μίλησε για την φορδιαφυγή στην Ελλάδα, την επιστολή που της έστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου και την προκαταρκτική που διέταξε η κ.Ε.Κουτζαμάνη για το συγκεκριμένο θέμα, ζήτησαν να κληθεί η Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ να καταθέσει για την επίμαχη "λίστα".

Επιπλέον ζήτησαν να διερευνηθεί η υπόθεση της μεγάλης φοροδιαφυγής τριών σημαντικών γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ελλάδα, σε βάθος δεκαετίας, θεωρώντας ότι η ελληνική Κυβέρνηση δεν πρέπει να υποκύψει σε πιέσεις, όπως συνέβη με την υπόθεση Siemens.

Τέλος, ζήτησαν να πληροφορηθούν την εξέλιξη της μηνυτήριας αναφοράς που είχε υποβάλλει ο κ. Κουρουμπλής κατά του κ. Προβόπουλου για τις ευθύνες μετατροπής του ιερού χρήματος των καταθέσεων σε ρευστό των Ασφαλιστικών Ταμείων, των μικροομολογιούχων, των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και των ιδρυμάτων χρονίων παθήσεων, σε ομόλογα. Το αίτημά που διατυπώθηκε είναι να διερευνηθεί, εάν τα ομόλογα αυτά προήλθαν από την πρωτογενή ή τη δευτερογενή αγορά και το ερώτημα που τέθηκε είναι, εφόσον έχουν αγορασθεί από τη δευτερογενή αγορά, ποιες τράπεζες «ξεφόρτωσε» ο κ. Προβόπουλος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα