Μηλιός: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα βρει ισοδύναμα

«Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ με ισοδύναμα από άλλες πηγές» δήλωσε ο Γιάννης Μηλιός στα Παραπολιτικά FM.

Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θέλει ελλειμματικούς προϋπολογισμούς αλλά αντίθετα επιθυμεί να είναι ισοσκελισμένοι «για να ανοίξει η συζήτηση για το ευρωπαϊκό χρέος».

«H πολιτική μας θα είναι τέτοια που δε θα επιτρέπει τη δημιουργία ελλειμμάτων ξανά αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεχόμαστε το ακραία νεοφιλελεύθερο δόγμα που λέει ότι πρέπει να γονατίζει η κοινωνία για να υπάρχουν πλεονάσματα που θα πηγαίνουν στους δανειστές» σημείωσε ο κ. Μηλιός.

Ο ίδιος, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στη Μέρκελ ως κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας συνόδου κορυφής αλλά πρόσθεσε ότι «δεν αρκεί η θέληση της κ. Μέρκελ για να τα καλύψει όλα».

Τέλος, ο κ. Μηλιός ξεκαθάρισε ότι plan B για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι «η κατάργηση της λιτότητας» και υπογράμμισε ότι για την Κουμουνδούρου δεν υπάρχει θέμα να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε καταστροφή της ίδιας της ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα