Ντινόπουλος: Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος

Απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.  Το σενάριο «φούντωσε» μετά το σχετικό αίτημα  που έθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο ΥΠΕΣ ήταν κατηγορηματικός, αλλά σε σχέση με την παρούσα συγκυρία, αν αναγνώσει κάποιος προσεκτικά τις δηλώσεις του:    

«Το ΥΠΕΣ, σ’ αυτή τη χρονική περίοδο, δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να κάνει κάτι που σχετίζεται με τον εκλογικό νόμο. Νομίζω ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο και αυτή τη στιγμή δεν μπαίνει θέμα αλλαγής του. Είναι ένα θέμα που στην παρούσα συγκυρία δεν έχει λόγο να είναι στην επικαιρότητα».

Σχετικά με το  νέο νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων ο κ. Ντινόπουλος  ανέφερε: «Προβλέπεται μείωση 46% και η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου λέει το αυταπόδεικτο: ότι επειδή η επιχορήγηση των κομμάτων υπολογίζεται ως ένα ποσοστό επί των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, αν δεν αυξηθούν τα έσοδα, δεν θα αυξηθεί και η επιδότηση. Αυτό που λέμε είναι ότι σήμερα ή του χρόνου, τα κόμματα θα πάρουν τα μισά χρήματα από σήμερα. Αν κάποια στιγμή η Ελλάδα γίνει στο μέλλον Σουηδία ή κάποια άλλη χώρα που έχει πολλά δημόσια έσοδα, βεβαίως θα υπάρξει και αντίστοιχη αύξηση. Αλλά τώρα είναι μείωση. Και δεν είναι ποσοστό επί των εσόδων, αλλά επί των καθαρών εσόδων».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα