Μητσοτάκης: Κανονικά οι 5.500 απολύσεις που απομένουν

Τη δέσμευση ότι οι «15.000 απολύσεις» στο Δημόσιο θα γίνουν κανονικά, επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα για τις 15.000 απολύσεις στο δημόσιο το 2013 και το 2014 θα γίνουν …», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στα παραπολιτικά 90,1.

Παράλληλα, σημείωσε πως «μέχρι στιγμής έχουν αποχωρήσει 9.500 δημόσιοι υπάλληλοι και απομένουν –έως το τέλος του έτους- άλλες 5.500 αποχωρήσεις».

Τόνισε πως στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έχει δοθεί μάχη να μην υπάρξει άλλος στόχος απολύσεων, και παραδέχτηκε πως ο ΕΝΦΙΑ είχε πολλά προβλήματα ενώ εκτίμησε πως από τον επόμενο χρόνο θα υπάρξει σημαντική αποκλιμάκωση στην επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας. Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι  ο φόρος για τα ακίνητα πρέπει να μειωθεί αλλά για να γίνει αυτό -όπως είπε-  θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα ώστε να μην επηρεαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Σημείωσε πάντως πως είναι απαραίτητο να υπάρχει φόρος ακινήτων όπως γίνεται σε κάθε χώρα του κόσμου.

Τέλος, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για τις εξαγγελίες του στη Θεσσαλονίκη λέγοντας πως τα μέτρα δεν ήταν κοστολογημένα και είναι εντελώς ανεφάρμοστα και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν έχει εικόνα για τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα