Βενιζέλος: Ναι στην αλλαγή του εκλογικού νόμου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση εφ’ όλης της που είχαν στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εξερχόμενος του Μαξίμου, ο κ.Βενιζέλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου. «Είναι κάτι που το προβλέπει η προγραμματική συμφωνία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά την προεδρική εκλογή ο κ.Βενιζέλος τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση, προκειμένου να συνεχιστεί η πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη, όπως είπε, αυτήν την στιγμή ο τόπος.

Σχετικά με την ατζέντα της συνάντησης, όπως διευκρίνισε ο κ.Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης τους ενημέρωσε «για τις  συζητήσεις στο Μιλάνο στο άτυπο Εκοφίν», ενώ όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η κουβέντα του με τον κ.Σαμαρά περιελάμβανε και θέματα εξωτερικής πολιτικής.

«Στο επίκεντρο ήταν ο συντονισμός της εθνικής προσπάθειας για την οριστική και ασφαλή έξοδο από κρίση» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ, ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την Κουμουνδούρου για δημαγωγία και παροχολογία.

«Υπάρχει κούραση στον κόσμο. Όλοι αδημονούν για άμεσα αποτελέσματα. Υπάρχει ένας εθνικός διχασμός, γιατί η αντιπολίτευση έχει επιλέξει τον εύκολο ρόλο δημαγωγίας, παροχολογίας. Εμείς επωμιζόμαστε το βάρος των δύσκολων χειρισμών και των δύσκολων διαπραγματεύσεων. Σωστό είναι να έχουμε εθνική ενότητα και εθνική συστράτευση. Στα τελειώματα είναι τα δύσκολα. Χρειαζόμαστε εθνική διαπραγμάτευση, εθνική συναίνεση και εθνικό καθήκον αλήθειας. Όταν η κυβέρνηση λέει τις δύσκολες αλήθειες και η αντιπολίτευση λέει εύκολα ψέματα, η εικόνα είναι άνιση και ψευδή. Μπορούμε έτσι να αποπροσανατολιστούμε ως έθνος» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τις αντοχές των βουλευτών, σύμφωνα με τον κ.Βενιζέλο «οι κοινοβουλευτικές ομάδες έχουν  την δημοκρατική υποχρέωση να επικοινωνούν με τον λαό και αυτό κάνουν».

«Εμείς είναι εύκολο να υιοθετήσουμε όλα τα αιτήματα, αλλά το θέμα είναι τι είναι εφικτό και τι μπορεί να οδηγήσει σε κατεδάφιση του οικοδομήματος που έχουμε κτίσει» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη άφιξη της τρόικας στην Αθήνα στις 25 Σεπτεμβρίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εμφανίστηκε αισιόδοξος και εξέφρασε την ανάγκη υιοθέτησης ενός παραγωγικού μοντέλου.

«Η χώρα μας έχει ανάγκη από σένα σύγχρονο ανταγωνιστικό κράτος. Όλοι οι πολίτες θέλουν αλλαγές, χρειαζόμαστε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές που θέλουν οι πάντες.  Δεν θα χαθούμε στις λεπτομέρειες ούτε θα ανοίξουμε λανθασμένα μέτωπα που δεν πείθουν την κοινωνία.  Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να πείσουμε τους συνομιλητές μας, γιατί έχουμε οφθαλμοφανή επιτεύγματα δημοσιονομικά και σημαντικά διαρθρωτικά» δήλωσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα