Θρίλερ στον αέρα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τι συνέβη στο Εμπραέρ

Θρίλερ στον αέρα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς το κυβερνητικό αεροσκάφος με το οποίο πήγαινε στο Μιλάνο προκειμένου να συμμετάσχει σε άτυπη σύνοδο κορυφής των υπουργών Εξωτερικών, παρουσίασε βλάβη ενώ πετούσε πάνω από τη Θάσο και προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιλότοι του Εμπραέρ, αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ρωγμή στο τζάμι ενός εκ των παραθύρων του αεροσκάφους, αποφάσισαν ότι έπρεπε να προσγειωθούν στο κοντινότερο αεροδρόμιο για λόγους ασφαλείας. Ετσι, ενώ πετούσαν πάνω από τη Θάσο, ζήτησαν άδεια για να προσγειωθούν εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπως και τελικά έγινε χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βενιζέλος κατευθυνόταν από την Αγκυρα  στο Μιλάνο προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών. Το Εμπραέρ θα μείνει για επισκευή στη Θεσσαλονίκη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ταξιδέψει στην Ιταλία με άλλο αεροπλάνο.

Σημειώνεται ότι οι οι ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ που θα γίνει το Σάββατο στις Βρυξέλλες, μετά την επιδείνωση της κατάστασης στην εμπόλεμη ζώνη της ανατολικής Ουκρανίας και εν μέσω πληροφοριών για εισβολή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε ουκρανικό έδαφος, κάτι που διαψεύδει η Μόσχα. Για αυτό τον λόγο, η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών κατά τη διάρκεια μιας ανεπίσημης συνόδου των επικεφαλής της διπλωματίας των κρατών μελών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μιλάνο, όπου και κατευθυνόταν ο κ. Βενιζέλος από την Αγκυρα.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα