Ντινόπουλος: Καμία απόλυση στους ΟΤΑ από την κινητικότητα

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση στους δήμους στο πλαίσιο της διαδημοτικής κινητικότητας

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι στις συμβατικές υποχρεώσεις του υπουργείου δεν προβλέπονται απολύσεις, ενώ «δεν υπάρχει κανένα άλλοθι για συνδικαλιστές ή πολιτικούς να λένε ότι η ενδοδημοτική κινητικότητα που αφορά 2.000 υπαλλήλους θα φέρει απολύσεις».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή για όλους, καθώς «ζητούμενο για το υπουργείο Εσωτερικών είναι η εργασιακή ειρήνη στο χώρο των δήμων» που δοκιμάστηκε το τελευταίο διάστημα.

Όσον αφορά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, δεσμεύτηκε ότι όλο το έκτακτο προσωπικό που έχει προσληφθεί θα είναι έγκαιρα στη θέση του, συμπληρώνοντας ότι οι επόμενες 600 προσλήψεις στους ΟΤΑ θα αφορούν υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα.

Καταλήγοντας σχετικά με το θέμα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, ο κ. Ντινόπουλος σημείωσε ότι «πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ γιατί υπάρχει η οργή της μεσαίας τάξης».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα