Σαμαράς: "Πάμε καλά, η οικονομία κάνει ράλι" τώρα το Παρίσι

Πάμε καλά, η οικονομία κάνει ράλι», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη χθεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και τους υπουργούς που θα μεταβούν στο Παρίσι για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους υπουργούς να κλείσουν έως την προσεχή Δευτέρα όλα τα προαπαιτούμενα, τα οποία περιλαμβάνονται στις δράσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα για το διάστημα Μαρτίου-Αυγούστου.

Κόκκινες γραμμές ασφαλιστικό - νέες απολύσεις

Οι υπουργοί, μάλιστα, ανέλυσαν τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, με τον πρωθυπουργό να δίνει σχετικές εντολές για να κλείσουν τα θέματα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να υπερθεματίζει ότι δεν χρειάζεται νέο ασφαλιστικό, ούτε επιπλέον αλλαγές στα εργασιακά, όπως επιδιώκει η τρόικα.

Η κυβέρνηση θα διαμηνύσει ότι αποτελούν για αυτήν κόκκινες γραμμές τυχόν αίτημα για νέο ασφαλιστικό και νέες απολύσεις στο Δημόσιο από τους δανειστές, ενώ τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε, μάλιστα, ότι στο Παρίσι θα γίνει και μία «πολιτική συζήτηση» με τους δανειστές, ενόψει προφανώς της διαπραγμάτευσης για το χρέος.

Υπ΄ αυτήν την έννοια, καθίσταται ακόμα περισσότερο σημαντική η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον νέο Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ το Σάββατο στις Βρυξέλλες, ενώ από την κυβέρνηση δεν περνούν απαρατήρητες οι καλές κουβέντες του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Η ελληνική πλευρά δεν υποτιμά τις δυσκολίες που θα συναντήσει στο Παρίσι, ενώ γνωρίζει πολύ καλά –παρότι για επικοινωνιακούς λόγους το υποβαθμίζει στο εσωτερικό της χώρας– ότι ο επόμενος έλεγχος θα γίνει κανονικά στην Αθήνα, με την τρόικα να καταφθάνει από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά στη χώρα μας.

Άλλο ένα θέμα που απασχολεί το Μέγαρο Μαξίμου είναι τυχόν διαφωνίες που μπορεί να υπάρξουν μεταξύ των υπουργών και της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ που θα μεταβεί στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα