Μιχελάκης: Να γίνει κακούργημα η παράνομη διακίνηση αναβολικών

Τη μετατροπή της παράνομης διακίνησης αναβολικών από πλημμέλημα σε κακούργημα ζητεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης στον απόηχο της διπλής δολοφονίας στη Μάνη.

«Στην Ελλάδα η χορήγηση και διακίνηση αναβολικών ουσιών τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου τα αναβολικά κατατάσσονται στις ναρκωτικές ουσίες, η διακίνησή τους συνιστά κακούργημα» αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εσωτερικών σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Υγείας και Πολιτισμού τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει καταστεί πόλος έλξης παράνομων διεθνών κυκλωμάτων με ετήσιο τζίρο ύψους ενός δισ. ευρώ.

Σημειώνοντας ότι η χρήση των αναβολικών ουσιών εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τον ανθρώπινο οργανισμό, που συχνά είναι μη αναστρέψιμοι, ο κ. Μιχελάκης αναφέρει και τους μεγάλους κινδύνους από τη διακίνηση φαρμακευτικών ουσιών μέσω διαδικτύου, καθώς τα σκευάσματα που διακινούνται μέσω Internet κατά κανόνα αποτελούν επικίνδυνα μη πιστοποιημένα αντίγραφα μη εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ.


Παράλληλα, με την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, ο κ. Μιχελάκης ζητά την εντατικοποίηση των σχετικών ελέγχων

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα