Η Ρεπούση αμφισβητεί τη γενοκτονία των Ποντίων!

Προκαλεί για μια ακόμη φορά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, αμφισβητώντας τη γενοκτονία των Ποντίων.

Η αιρετική ιστορικός τάσσεται κατά της ποινικοποίησης για όσους αρνούνται τις γενοκτονίες, γεγονός που έκανε την βουλευτή της Ν.Δ. Τάνια Ιακωβίδου να ζητήσει τη φυλάκισή της: «Η άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων συνιστά ποινικό αδίκημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με μια ανάρτησή της στο twitter και απαντώντας σε βουλευτές της Ν.Δ. που ζητούσαν να συμπεριληφθεί στο αντιρατσιστικό η ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών, η κυρία Ρεπούση παρέπεμψε σε ένα άρθρο του ιστορικού Λιάκου, σύμφωνα με τον οποίο η γενοκτονία των Ποντίων δεν μπορεί να αναγνωριστεί.

«Αντί σχολίου για την τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ παραπέμπω στον ιστορικό Α. Λιάκο : ‘’Βγάλτε τους νεκρούς από τη ζυγαριά!’’»

Ήδη από το Μάιο του 2013, η κυρία Ρεπούση είχε εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία της με την ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών.

Αποστάσεις από τις θέσεις της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ κράτησε ο Σπύρος Λυκούδης, βουλευτής επικρατείας του κόμματος.

Το αντιρατσιστικό αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή στα τέλη Αυγούστου και θα περιλαμβάνει και την ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα