Επαφές ΠΑΣΟΚ με Χαρδούβελη, Στουρνάρα και Δένδια

Πρόσω ολοταχώς για τις απαραίτητες, όπως εκτιμούν, βελτιώσεις στα δύο καυτά θέματα της επικαιρότητας, τον ΕΝΦΙΑ και τα «κόκκινα δάνεια», βάζουν στο ΠΑΣΟΚ.

Ενόψει «θερμού» φθινοπώρου, άλλωστε, επιθυμούν να καταστήσουν απολύτως σαφή τη διακριτότητά τους από τη ΝΔ σε μία σειρά από ζητήματα που αγγίζουν τον πολίτη και δη σε αυτά όπου παρατηρούνται λάθη ή αναποτελεσματικότητα στις μέχρι τώρα εφαρμοζόμενες ρυθμίσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, στη Χαριλάου Τρικούπη ξεκινούν τις επαφές με τους αρμόδιους για θέματα ΕΝΦΙΑ και «κόκκινων δανείων», επισπεύδοντας μάλιστα κάποια ραντεβού, όπως αυτό με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Με την προγραμματισμένη συνάντηση «πράσινης» αντιπροσωπείας μαζί του την επόμενη εβδομάδα, να έρχεται πολύ νωρίτερα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα τον συναντήσουν στις δέκα αύριο το πρωί, προκειμένου να του παρουσιάσουν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τις αναγκαίες βελτιώσεις και διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ και το θέμα των δόσεων για την καταβολή του.

Το ΠΑΣΟΚ άλλωστε είχε πρωτοστατήσει στο «πάγωμα» της εφαρμογής του και την καταβολή της πρώτης δόσης έναν μήνα μετά, λίγο πριν από τις διακοπές του Αυγούστου, επιφυλασσόμενο από τότε να επιστρέψει με σειρά συγκεκριμένων προτάσεων που θα αποκαταστήσουν τις στρεβλώσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος, τις προτάσεις του κόμματος για τις απαιτούμενες ρυθμίσεις στα δάνεια, είτε πρόκειται για επιχειρήσεις, είτε για νοικοκυριά θα καταθέσει η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ δύο ώρες αργότερα, στις δώδεκα αύριο το μεσημέρι στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Το ίδιο αντικείμενο θα έχει η συνάντηση των «πράσινων» στελεχών και με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια την ερχόμενη Τρίτη και λίγες μέρες μετά την πρόσφατη συνάντηση του υπουργού με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα