Πυροσβέστης ο Αθανασίου: Τι απαντά στους 38 γαλάζιους

Απάντηση δίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου στους 38 βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι χθες με επιστολή τους στον πρωθυπουργό διατυπώνουν ενστάσεις για διατάξεις του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «η κακόβουλη άρνηση ή ο ευτελισμός των γενοκτονιών που έχει αναγνωρίσει το ελληνικό κοινοβούλιο θα αντιμετωπίζεται ως αδίκημα με ρητή διάταξη. Σε αυτές τις περιπτώσεις συμπεριλαμβάνεται το ολοκαύτωμα ή οι γενοκτονίες που διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια έχουν αναγνωρίσει με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Αθανασίου έχει ως εξής:

«Κατά την προ μηνών επεξεργασία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, δήλωσα κατηγορηματικά ότι η κακόβουλη άρνηση ή ο ευτελισμός και των γενοκτονιών που το Ελληνικό κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει, θα αντιμετωπίζεται ρητώς με την τελική διαμόρφωση της σχετικής διάταξης, ως αδίκημα, όπως το ολοκαύτωμα ή οι γενοκτονίες που διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια έχουν αναγνωρίσει με αμετάκλητες

δικαστικές αποφάσεις. Ως εκ τούτου δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για το θέμα αυτό.

Άλλωστε και οι ίδιοι οι συνάδελφοι στη σχετική επιστολή τους προς τον κ. Πρωθυπουργό, αναφέρονται στην ανωτέρω τοποθέτηση - δέσμευσή μου».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα