ΣΥΡΙΖΑ: Να ακυρωθούν άμεσα οι ποσοστώσεις στο Δημόσιο

Να ακυρωθούν άμεσα οι ποσοστώσεις στο Δημόσιο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με δήλωση του βουλευτή του και υπεύθυνου του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αλέξη Μητρόπουλου.

Ο  κ. Μητρόπουλος αναφέρει στη δήλωσή του:

«Είναι θεσμός υπαλληλικών προγραφών. Οδηγεί σε ανασφάλεια τους δημοσίους υπαλλήλους, σε παράλυση το πολύπαθο ελληνικό δημόσιο. Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει τη μνημονιακή κυβέρνηση ότι ο αναχρονιστικός, αντιδημοκρατικός θεσμός των ποσοστώσεων πρέπει άμεσα να φύγει.

Η άκριτη και μηχανιστική μεταφορά του θεσμού που εφαρμόζουν οι πιο ακραίες ιδιωτικές εργοδοσίες σε κράτη-παρίες, που δεν έχουν εθνική κυριαρχία ούτε συγκροτημένη δημόσια διοίκηση, πρέπει να εκλείψει. Η χώρα δεν αντέχει άλλο τον τυφλό ακρωτηριασμό του κράτους, τις αυθαίρετες κρίσεις, τις οριζόντιες διώξεις, τις τυφλές απολύσεις. Ζητάμε άμεσα από την κυβέρνηση να ακυρώσει τον θεσμό των ποσοστώσεων.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που σε συνθήκες ακραίας εργασιακής ανασφάλειας, αυθαίρετης καταβύθισης των μισθών τους και οικογενειακής εξαθλίωσης δεν μπορούν να αντέξουν άλλη απαξίωση και απανθρωπιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει δεσμευθεί κι ο πρόεδρός του, θα αποκαταστήσει τα θύματα των παράνομων διώξεων και των προγραφών και θα αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη και τη νομιμότητα στο κράτος».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα