Η Άντζελα Γκερέκου στο Σπίτι του Ηθοποιού

Η Αντζελα Γκερέκου δεν ξεχνάει τα... παλιά λημέρια της. Η νέα υφυπουργός Πολιτισμού πραγματοποίησε χτες επίσκεψη στο Σπίτι του Ηθοποιού, για να βρεθεί κοντά στους άστεγους καλλιτέχνες και να αφουγκραστεί τα προβλήματα τους. «Δεν ξεχνάω ότι κι εγώ ήμουν ηθοποιός» δήλωσε και υποσχέθηκε ότι από τη θέση που είναι σήμερα θα συμβάλλει ώστε να ολοκληρωθεί και ο έτερος ημιτελής ξενώνας δίπλα από το «Σπίτι», όπου θα στεγαστούν περισσότεροι ηθοποιοί που έχουν ανάγκη. Την υφυπουργό συνόδευε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρης Χατζάκης, ο οποίος με τη σειρά του υποσχέθηκε ότι «ένα μέρος από τα εισιτήρια των παραστάσεων του Εθνικού θα δίνονται στο Σπίτι του Ηθοποιού».

Την Αντζελα Γκερέκου και τη συνοδεία της υποδέχτηκε η δημιουργός και «ψυχή» του χώρου, Αννα Φόνσου, η οποία την ξενάγησε στο εξαώροφο κτίριο και τη σύστησε σε όλους τους ενοίκους, όπως είναι η Καίτη Φίνου, ο Νίκος Ζιάγκος, ο Βαγγέλης Τσιγαράς, ο Κατσουλίνος αλλά και η Μαρία Μπάρκουλη, η οποία βρισκόταν στον χώρο μαζί με τον γιο της Νικόλα.
«Είπα στην κυρία υπουργό ότι από το διπλανό εξαώροφο οίκημα -για την περάτωση του οποίου βασιζόμαστε πολύ στη βοήθειά της- μπορούμε να δώσουμε τρεις ορόφους με σκοπό να στεγαστεί προσωρινά το θεατρικό μουσείο, που σήμερα είναι... στον αέρα» λέει στην «Espresso» η Αννα Φόνσου και προσθέτει με... νόημα: «Ευχαριστούμε την κυρία υπουργό και τον κύριο Χατζάκη για την επίσκεψή τους και, πραγματικά, χαιρόμαστε πολύ που μας έδειξαν ότι θέλουν να μας στηρίξουν. Οι άνθρωποι μας επισκέφθηκαν με δική τους πρωτοβουλία, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αν και δαπανήσαμε 400.000 ευρώ για να φτιάξουμε τον πεζόδρομο μπροστά από το "Σπίτι" που ανήκει στον δήμο, δεν μας έχει επισκεφτεί ποτέ!».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα