Στη φυλακή θα παραμείνει ο Στάθης Μπούκουρας

Στη φυλακή θα παραμείνει ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και νυν ανεξάρτητος Στάθης Μπούκουρας.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, με δύο βουλεύματά του, αποφάσισε αφενός να παρατείνει την κράτησή του για ακόμη 6 μήνες και αφετέρου να απορρίψει την αίτηση που είχε υποβάλλει για την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους.

Και αυτό, παρά τις δύο εισαγγελικές προτάσεις που …άνοιγαν την πόρτα της φυλακής για το Στάθη Μπούκουρα, εκτιμώντας ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ή επικίνδυνος διάπραξης νέων εγκλημάτων λόγω και της διαγραφής του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Ειδικότερα, η εισαγγελέας Αικατερίνη Ψύρη είχε προτείνει να γίνει τυπικά και ουσιαστικά δεκτή η αίτησή του για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Παράλληλα η εισαγγελέας κ.Στεφανάτου με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών κράτησης του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή στις φυλακές Ναυπλίου, είχε προτείνει την αποφυλάκισή του με χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Το δικαστικό συμβούλιο που είχε και τον τελευταίο λόγο διαφώνησε όμως με τους δύο εισαγγελείς οι οποίοι για πρώτη φορά τάχθηκαν υπέρ της αποφυλάκισης κατηγορουμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, αποφασίζοντας τελικά τη συνέχιση της προσωρινής του κράτησης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα