Λαφαζάνης: Άμεση απομάκρυνση Γεωργίου από την ΕΛΣΤΑΤ

Σκάνδαλο χαρακτηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης  Λαφαζάνης την  παραμονή του Ανδρέα Γεωργίου στην θέση του προέδρου  της ΕΛΣΤΑΤ μετά την εισαγγελική δίωξη εναντίον του και την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών.

Όπως δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης,  μετά από τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, μία ημέρα μετά την αποδοκιμασία των αιχμών Γεωργίου εις βάρος της Δικαιοσύνης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής,  η άμεση απομάκρυνσή του είναι επιβεβλημένη.

«Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να είναι μια προσωπικότητα κύρους, ευρύτερης συναίνεσης και αποδοχής, που να υπηρετεί το συμφέρον του ελληνικού λαού και όχι τις προτεραιότητες και επιθυμίες των πιστωτών και των τροϊκανών» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.  

Ο  κ. Λαφαζάνης υπενθύμισε  ότι το κόμμα του είχε από την πρώτη στιγμή αντιταχθεί στην τοποθέτηση του Ανδρέα Γεωργίου, ως προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. 

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ ευθύς εξαρχής ετίθετο θέμα φερεγγυότητας με ένα τέτοιο διορισμό που γεννούσε από την πρώτη στιγμή προβλήματα αξιοπιστίας, αφού εκ των πραγμάτων έθετε την ΕΛΣΤΑΤ κάτω από την τροϊκανή κηδεμονία»  ανέφερε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα