Επίσημη συνάντηση ΔΗΜΑΡ με ΣΥΡΙΖΑ

Το διάλογο με τη ΔΗΜΑΡ προχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ , καθώς αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων συναντώνται την Πέμπτη. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίσημη συνάντηση για τη δημιουργία του προοδευτικού πόλου διακυβέρνησης μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η ΔΗΜΑΡ, παρά το καταστροφικό ποσοστό που έλαβε στις τελευταίες εκλογές, αποτελεί κρίσιμο κρίκο για τις εξελίξεις, πρωτίστως για την εκλογή ή όχι Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

 

Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, άλλωστε, διαθέτει 11 βουλευτές, οι οποίοι θα κρίνουν εν πολλοίς την προεδρική εκλογή προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

 

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι και το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να θέσει στο διάλογο με τη ΔΗΜΑΡ το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ως προαπαιτούμενο για τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς, ενώ συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου φέρεται να εκτιμούν ότι μόνο με υποψηφιότητα Κουβέλη η παρούσα Βουλή εκλέγει πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας και επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ ο γραμματέας της Αγίου Κωνσταντίνου Θανάσης Θεοχαρόπουλος.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα