Έντονη αντιπαράθεση Παυλόπουλου – Ρήγα για τον Γεωργίου

Την έντονη αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, Προκόπη Παυλόπουλου, προκάλεσε η δήλωση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, αναφορικά με την απόφαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα υπογραμμίζεται η αδυναμία και η απαγόρευση άσκησης κριτικής σε αποφάσεις και πράξεις της Δικαιοσύνης.

Αφορμή για την απόφαση αυτή, στάθηκε το αίτημα του κ. Παυλόπουλου να πάρει θέση η Επιτροπή κατά συμπεριφορών τέτοιου τύπου, ειδικώς από επικεφαλής ανεξάρτητων αρχών, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, κατά της Δικαιοσύνης για την ποινική δίωξή του για τα ελλείμματα του 2009.

Κατόπιν αυτού ο κ. Ρήγας διαχώρισε τη θέση του, λέγοντας ότι δεν ήταν παρών το χρονικό διάστημα που συζητήθηκε η πρόταση του κ. Παυλόπουλου και επομένως δεν συμμετείχε στη συζήτηση και στην ψηφοφορία. Αναφέρει, επίσης, ότι όπως εκ των υστέρων πληροφορήθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αναστάσιο Νεράντζη, η σχετική απόφασή της δεν έχει ακόμα συνταχθεί και επομένως δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο κ. Ρήγας άφηνε αιχμές κατά του κ. Παυλόπουλου, αναφέροντας ότι «από το περιεχόμενο της διαρροής γίνεται φανερό ότι κάποιοι επιμένουν να παραχαράσσουν την αλήθεια σχετικά με τις ευθύνες τους για τα Greek Statistics και για την τραγική κατάσταση που έφεραν την οικονομία, με αποτέλεσμα την αναγκαστική είσοδο της χώρας στο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής».

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού της ΝΔ, ο οποίος σε γραπτή ανακοίνωσή του, αφού κατηγορεί τον κ. Ρήγα ότι παρά την σχετικώς μακρά κοινοβουλευτική του θητεία αγνοεί στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας των θεσμών του κοινοβουλίου και των αποφάσεών τους, σημειώνει ότι δεν θα περίμενε κανείς αποδοκιμασία -και πολύ περισσότερο συγγνώμη- από τον κ. Ρήγα και το ΠΑΣΟΚ για τα «έργα και τις ημέρες» του κ. Ανδρ. Γεωργίου και της ΕΛΣΤΑΤ κατά την εποχή του. «Άλλωστε το "φούσκωμα" του ελλείμματος, για το οποίο έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη, είναι προϊόν "αγαστής" συνεργασίας τους και "φυσική συνέχεια" του αλήστου μνήμης "λεφτά υπάρχουν" του κ. Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, που μας οδήγησαν στον εφιάλτη των "Μνημονίων".

Όσο για την "παραχάραξη της αλήθειας", ο κ. Ρήγας μάλλον δεν θέλει να συνειδητοποιήσει το νόημα της λαϊκής ετυμηγορίας για το ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή έχει πια επανειλημμένως εκφρασθεί, αποδίδοντας έτσι με αδιάσειστο δημοκρατικό τεκμήριο τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα. Γι' αυτό και κάθε άλλη απάντηση περιττεύει» τονίζει ο κ. Παυλόπουλος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα