Ο Μητσοτάκης για αξιολόγηση και απολύσεις

Να εφαρμοστεί ο νόμος για την αξιολόγηση ζήτησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, μιλώντας στο «Βήμα FM», υπενθύμισε πως «ψηφίστηκε και από τα δύο κυβερνητικά κόμματα, πριν από τρεις μήνες. Το σχετικό νομοσχέδιο είχε τεθεί σε διαβούλευση από τον Ιανουάριο. Η συζήτηση συνεχίστηκε στη Βουλή και το νομοσχέδιο ψηφίστηκε. Από τη στιγμή που ένας νόμος ψηφίζεται, πρέπει να εφαρμόζεται».

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως «η αξιολόγηση δεν προβλέπει δυσμενείς συνέπειες στους εργαζομένους σε επίπεδο απόλυσης ή διαθεσιμότητας ή μείωσης μισθού».

Σχετικά με τις απολύσεις, ανέφερε ότι «ο κύκλος των απολύσεων, που είχε συμφωνηθεί το 2012 και επικαιροποιήθηκε τον Μάιο του 2013 από την τρικομματική κυβέρνηση, κλείνει στο τέλος του 2014», ενώ επέκρινε τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ- ΟΤΑ ότι «συγκαλύπτουν φαινόμενα παρανομίας και ανομίας που δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά επί δικής μου υπουργίας».

Για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και το ενδεχόμενο να μην γίνουν οι απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί, είπε: «Δεν μπορούμε να ανοίξουμε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Η υπαναχώρηση από ψηφισμένα μέτρα, μέχρι στιγμής, δεν μας έχει βγει σε καλό... Η κυβέρνηση είναι ενιαία και υλοποιεί δεσμεύσεις που είναι συμφωνημένες... Όταν συγκυβερνούν δύο κόμματα που ήταν παραδοσιακοί πολιτικοί εχθροί, θα υπάρχουν εντάσεις, αρκεί να είμαστε συνεπείς σε αυτά που έχουμε δεσμευθεί, σκεπτόμενοι πάντα προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων». Τάχθηκε υπέρ της μείωσης της φορολογίας, σημειώνοντας ότι είναι το μέτωπο που πρέπει να ανοίξει στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών, λέγοντας: «Δεν βλέπω εκλογές. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει μία ετερόκλητη πολιτική συμμαχία, με τη συμμετοχή και της Χρυσής Αυγής, για να μπλοκάρει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκτιμώ ότι θα πέσει στο κενό... Είναι μέγιστο θεσμικό ατόπημα για ένα κόμμα να λέει ότι "εγώ θα καταψηφίσω όποιο πρόσωπο και αν προτείνετε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας"».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα