Χαρδούβελης: Ασκούμε τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η Δικαιοσύνη

Για την ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση και όχι η Δικαιοσύνη» είναι το μήνυμα που έστειλε ο Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στο γενικό συμβούλιο του ΣΕΒ.

«Οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία. Η κυβέρνηση θα δώσει μια συνολική λύση για το θέμα. Έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών σχολιάζοντας τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε απολογισμό των τελευταίων πέντε ετών και στάθηκε βασικά και κύρια στο γεγονός ότι η Ελλάδα παρέμεινε στο ευρώ, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων για να διατηρηθεί η δημοσιονομική ισορροπία, επικαλούμενος την σοφία των αρχαίων Ελλήνων και το ρητό «χαλεπώτερον το φυλάττειν του κτήσασθαι».

Ο κ. Χαρδούβελης αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, χαρακτηρίζοντας το θέμα ως μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση. «Χρειάζεται αναδιάρθρωση και ο ιδιωτικός τομέας. Ίσως αυτή η μεγάλη κρίση να οδηγήσει και με βοήθεια των τραπεζών και των επιχειρήσεων να βρούμε λύσεις» δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για ανάγκη διαμόρφωσης ενός σταθερού και φιλικότερου φορολογικού συστήματος, το οποίο θα προσελκύσει επενδύσεις στην χώρα, και εκτίμησε ότι «έρχονται καλύτερες μέρες».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα