Σαμαράς: Σκίζω τα μνημόνια κάθε μέρα

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην πλατεία Συντάγματος ο Αντ.Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός έθεσε ως δίπολο στην αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ τις πρόωρες εκλογές που ζητά με επίταση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη συνταγματική αναθεώρηση που προωθεί το κόμμα της ΝΔ.

«Αυτοί ζητούν πρόωρες εκλογές, εγώ προτείνω νέο σύνταγμα για τον τόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις της ΝΔ για σταθερούς πολιτικούς θεσμούς με απευθείας εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό και χρονικά όρια στη θητεία των κυβερνώντων πρωθυπουργού και υπουργών.

Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για οπισθοδρομικότητα, ενώ απευθυνόμενος στους πολίτες ο Αντ.Σαμαράς αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

«Ζητούν πρόωρες εκλογές για να μείνουν κολλημένοι στο χθες. Ζητάμε παντού αλλαγή στον τόπο» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι συνεχίζει καθημερινά να μάχεται για να καταργήσει τις επαχθείς ρυθμίσεις του μνημονίου. «Μας λένε ότι θα σκίσουν το μνημόνιο. Εγώ σκίζω το μνημόνιο κάθε μέρα τα τελευταία δυο χρόνια, σελίδα σελίδα».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιθυμεί την αποτυχία της χώρας την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης τονίζοντας ότι «δεν θα τους αφήσουμε».

Αυτές οι ευρωεκλογές θέλουν να γίνουν δημοψήφισμα. Η ΝΔ τους απαντά γιατί να ρίξουν την κυβέρνηση τώρα που βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο που στο τέλος του καλοκαιριού θα πάρουμε την τελική ρύθμιση του χρέους γιατί μας θέλουν πίσω στην αστάθεια που έρχονται νέες επενδύσεις γιατί θέλουν να δημιουργηθεί αβεβαιότητα

Όπως είπε, οι ευρωεκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η τελευταία του ευκαιρία για να ανακόψει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. «Δίνουν την τελευταία τους μάχη να μην ξεκολλήσει η χώρα από την κρίση. Αντιστάθηκαν σε κάθε μεταρρύθμιση πίστευαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε» είπε ο Αντ.Σαμαράς διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν ούτε νέα μέτρα, ούτε νέο μνημόνιο. «Έχουν διαψευστεί τόσες φορές που το καταλαβαίνουν ότι θα διαψευστούν ξανά και ξανά. Είναι ζήτημα επιβίωσης της παράταξής τους να ρίξουν την κυβέρνηση» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.


Όπως είπε, για τη ΝΔ υπάρχει μόνο ένας δρόμος και μια επιλογή, να πάει μπροστά η Ελλάδα, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και ως «σκέψη και σαν φήμη αυτές οι ασυναρτησίες αρκούν να διαλύσουν τη χώρα και να μας απομονώσουν διεθνώς» όπως είπε. Απηύθυνε κάλεσμα συσπείρωσης στον κόσμο του κόμματός του ως αντίβαρο στην αβεβαιότητα, τον εφιάλτη και στο τέλμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα