Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014: Οι υποψηφιότητες στο Νότιο Αιγαίο

Δείτε πως διαμορφώνεται η μάχη των εκλογών στο μεγαλύτερο τμήμα της νησιωτικής Ελλάδας.

Οι δήμοι κατά αλφαβητική σειρά:

Δ. Αγαθονησίου:

Ευάγγελος Κόττορος (δήμαρχος)

Το 2010 ο Ευάγγελος Κόττορος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη δημαρχία. Το ίδιο αναμένεται και φέτος, καθώς, μέχρι στιγμής, μοναδική γνωστή υποψηφιότητα είναι η δική του.

Δ. Αμοργού:

Νικήτας Ρούσσος (δήμαρχος)

Νίκος Φωστιέρης

Ειρήνη Γιαννακοπούλου

Ο νυν και ο πρώην δήμαρχος του νησιού θα αναμετρηθούν και πάλι στις εκλογές του Μαΐου. Ο Νικήτας Ρούσσος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του και ο πρώην δήμαρχος, Νίκος Φωστιέρης θα προσπαθήσει να επανέλθει στη δημαρχία. Το δήμο διεκδικεί επίσης η Ειρήνη Γιαννακοπούλου.

Δ. Ανάφης:

Ιάκωβος Ρούσσος (δήμαρχος)

Μοναδική υποψηφιότητα γνωστή μέχρι στιγμής είναι αυτή του δημάρχου Ιάκωβου Ρούσσου

Δ. Άνδρου:

Γιάννης Γλυνός (δήμαρχος, προερχόμενος από ΝΔ)

Θεοδόσης Σουσούδης (προερχόμενος από ΝΔ)

Γιάννης Μαλταμπές (προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)

Γιάννης Καπάκης

Την εκλογική αναμέτρηση του 2010 θα θυμίσει η αντίστοιχη διαδικασία του Μαϊου. Νικήτης πριν τέσσερα χρόνια ήταν ο νυν δήμαρχος Γιάννης Γλυνός, ο οποίος είχε στηριχθεί τότε από τη ΝΔ. «Γαλάζιος» υποψήφιος ήταν τότε και ο Θεοδόσης Σουσούδης, ενώ τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ είχε ο Γιάννης Μαλταμπές. Φέτος οι υποψήφιοι θα κατέβουν χωρίς κομματικά στηρίγματα. Την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει επίσης ο Γιάννης Καπάκης.

Δ. Αντίπαρου:

Γιάννης Λεβεντάκης (δήμαρχος)

Τάσος Φαρούπος

Ο δήμαρχος Γιάννης Λεβεντάκης ξανακατεβαίνει στις εκλογές ως υποψήφιος, έχοντας απέναντί του τον επίσης υποψήφιο Τάσο Φαρούπο.

Δ. Αστυπάλαιας:

Πανορμίτης Κονταράτος (δήμαρχος)

Νικόλαος Κομηνέας

Ίδιο σκηνικό με το 2010. Ο Πανορμίτης Κονταράτος, ο οποίος είχε κερδίσει τις προηγούμενες εκλογές, θα ξαναέρθει αντιμέτωπος με το Νίκο Κομηνέα, ο οποίος θα διεκδικήσει εκ νέου το δήμο.

Δ. Θήρας:

Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος (δήμαρχος, προερχόμενος από ΝΔ)

Γιώργος Χάλαρης

Μαρία Αργυρού (ΚΚΕ)

Τρεις υποψήφιοι θα διεκδικήσουν το δήμο Θήρας. Πρόκειται για το νυν δήμαρχο Αναστάσιο – Νικόλαο Ζώρζο, ο οποίος το 2010 είχε στηριχθεί από τη ΝΔ, τον Γιώργο Χάλαρη και τη δημοτική σύμβουλο η οποία ξανακατεβαίνει στις εκλογές με τη στήριξη του ΚΚΕ, Μαρία Αργυρού.

Δ. Καλυμνίων:

Δημήτρης Διακομιχάλης (δήμαρχος, προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)

Γιάννης Γαλουζής (προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)

Σακελάρης Χούλης (ΚΚΕ)

Γιάννης Μαστροκούκος

Γιώργος Μαύρος

Ο, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης θέλει να ανανεώσει τη θητεία αλλά το έργο του δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο το 2010. Κι αυτό γιατί εκτός από τον, επίσης προερχόμενο ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Γαλουζή, αυτή τη φορά θα έχει ακόμη τρεις αντιπάλους: Με τη στήριξη του ΚΚΕ θα διεκδικήσει το δήμο ο Σακελάρης (Σάκης) Χούλης, ενώ ανεξάρτητες κομματικά είναι οι υποψηφιότητες των Γιάννη Μαστροκούκου και Γιώργου Μαύρου

Δ. Καρπάθου:

Μιχάλης Χανιώτης (δήμαρχος)

Ηλίας Λάμπρος

Πέτρος Βαρδαούλης

Τρεις υποψήφιοι διεκδικούν το συγκεκριμένο. Απέναντι στον δήμαρχο Μιχάλη Χανιώτη που εμφανίζεται αποδυναμωμένος, θα είναι οι Ηλίας Λάμπρος, ο οποίος είχε κατέβει υποψήφιος και το 2010, καθώς και ο Πέτρος Βαρδαούλης.

Δ. Κάσου:

Δημήτρης Ερωτόκριτος (δήμαρχος)

Κωνσταντίνος Περσελής

Δύο υποψήφιοι έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής τις υποψηφιότητές τους. Πρόκειται για το νυν δήμαρχο Δημήτρη Ερωτόκριτο ο οποίος εμφανίζεται σαφώς πιο αδύναμος από το 2010 και τον Κωνσταντίνο Περσελή

Δ. Κιμώλου:

Κωνσταντίνος Βεντούρης (αντιδήμαρχος)

Ο επί 12 έτη δήμαρχος Γεράσιμος Μαγκανιώτης έχει ανακοινώσει πως δεν θα κατέβει στις εκλογές του Μαΐου. Μοναδική υποψηφιότητα γνωστή μέχρι στιγμής, είναι αυτή του νυν αντιδημάρχου, Κωνσταντίνου Βεντούρη.

Δ. Κω:

Κώστας Καΐσερλης (δήμαρχος)

Γιάννης Ζερβός

Αριστοτέλης Παυλίδης (προερχόμενος από ΝΔ)

Γιώργος Κυρίτσης (προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)

Κική Μακρή (ΚΚΕ)

Νίκος Μυλωνάς

Πραγματική μάχη αναμένεται να διεξαχθεί στις εκλογές του Μαΐου για τη διεκδίκηση του συγκεκριμένου δήμου. Ο δήμαρχος Κώστας Καϊσερλής, στην προσπάθειά του να ανανεώσει τη θητεία θα πρέπει να προσπεράσει τους ισχυρούς ανθυποψηφίους του. Σίγουρος για το «πέρασμά» στο β” γύρο εμφανίζεται ο Γιάννης Ζερβός, ο οποίος έχει αποκτήσει ισχυρό ρεύμα στο δήμο. Το χώρο της ΝΔ θέλει να συσπειρώσει ο πρώην βουλευτής, Αριστοτέλης Παυλίδης. Με τη στήριξη του ΚΚΕ κατεβαίνει υποψήφια η Κική Μακρή. Ο προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο τον είχε στηρίξει το 2010, Γιώργος Κυρίτσης, έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Υποψήφιος είναι επίσης και ο Νίκος Μυλωνάς.

Δ. Λειψών:

Φώτης Μάγκος

Ο επί συναπτά έτη δήμαρχος Λειψών, Μπενέτος Σπύρου, έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Μέχρι στιγμής, μόνη υποψηφιότητα για το δήμο Λειψών που έχει γίνει γνωστή, είναι αυτή του Φώτη Μάγκου.

Δ. Λέρου:

Μιχάλης Κόλλιας (δήμαρχος)

Μιχάλης Κοντραφούρης

Μία ακόμα θητεία θα ζητήσει από τους δημότες Λειψών ο δήμαρχος Μιχάλης Κόλλιας. Το δήμο διεκδικεί επίσης και ο Μιχάλης Κοντραφούρης.

Δ. Μεγίστης:

Παύλος Πανηγύρης (δήμαρχος)

Γιώργος Αχλαδιώτης

Εμφύλιος μεταξύ δύο δημάρχων που προερχονται από την ίδια παράταξη έχουν τεθεί σε αργία, θα έχουμε στο Καστελόριζο. Αντίπαλοι θα είναι ο πρώτος δήμαρχος Παύλος Πανηγύρης και ο αντικαταστάτης του Γιώργος Αχλαδιώτης, ο οποίος προ διμήνου αντικαταστάθηκε και αυτός από τον Νίκο Ασβέστη.

Δ. Μήλου:

Γεράσιμος Δαμουλάκης (δήμαρχος)

Αντώνης Καβαλιέρος

«Μάχη» για δύο θα αποτελέσει η εκλογική αναμέτρηση για το συγκεκριμένο δήμο το Μάιο. Απέναντι στο νυν δήμαρχο που επιθυμεί να ανανεώσει τη θητεία του, ο Αντώνης Καβαλιέρος, ο οποίος είχε βγει τέταρτος στις εκλογές του 2010.

Δ. Μυκόνου:

Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας (δήμαρχος, τέθηκε σε αργία)

Ανδρέας Φιορεντίνος

Κωνσταντίνος Κουκάς

Αστέρης Μακρής

Θα ξανακατέβει στον «στίβο» των αυτοδιοικητικών εκλογών ο εκλεχθείς το 2010 δήμαρχος, Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας. Υπενθυμίζεται πως τέθηκε σε αργία και τα καθήκοντα του δημάρχου ανέλαβε η Ειρήνη Γρυπάρη, η οποία σε συνέντευξή στον τοπικό Τύπο, εξέφρασε την πρόθεσή να κατέβει το Μάιο ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο πλευρό του υποψήφιου δημάρχου, Ανδρέα Φιορεντίνου, ο οποίος είχε διεκδικήσει το δήμο και το 2010. Ρεύμα φαίνεται να αποκτά και ο υποψήφιος για τη δημαρχία, Κωνσταντίνος Κούκας. Το δήμο διεκδικεί επίσης και ο Αστέρης Μακρής, γνωστός, πλέον, στο πανελλήνιο από τη «διανομή» κρέατος στους δημότες, στις γιορτές μετά την πρωτοχρονιά.

Δ. Νάξου & Μικρών Κυκλάδων:

Μανώλης Μαργαρίτης (δήμαρχος, προερχόμενος από ΝΔ)

Νίκος Μαϊτός

Βασίλης Βρούτσης

Ευδοκία Ψαρρά (ΚΚΕ)

Την ανανέωση της θητείας του αλλά από μειονεκτική θέση,  επιχειρεί ο νυν δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτης, ο οποίος το 2010 εκλέχθηκε έχοντας τη στήριξη της ΝΔ. Στη «μάχη» για τον δημαρχιακό θώκο θα εισέλθουν και οι Νίκος Μαϊτός, Βασίλης Βρούτσης και Ευδοκία Ψαρρά, με την τελευταία να στηρίζεται από το ΚΚΕ.

Δ. Νισύρου:

Νίκος Καρακωνσταντίνου (δήμαρχος)

Χριστοφής Κορωναίος

Ο δήμαρχος Νίκος Καρακωνσταντίνου ξανακατεβαίνει στις εκλογές, σαφώς αποδυναμωμένος. Την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει επίσης ο Χριστοφής Κορωναίος

Δ. Πάρου:

Χρήστος Βλαχογιάννης (δήμαρχος, προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)

Γρηγορία Πρωτολάτη (προερχόμενη από ΠΑΣΟΚ)

Γιάννης Μαούνης

Μάρκος Κωβαίος

Νίκος Σαρρής

Πέντε υποψηφιότητες είναι γνωστές μέχρι στιγμής για το συγκεκριμένο δήμο. Βασικοί αντίπαλοι αναμένεται να είναι ξανά, οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, νυν δήμαρχος Χρήστος Βλαχογιάννης και η Γρηγορία Πρωτολάτη. Απέναντί τους τον Μάιο θα είναι οι Γιάννης Μαούνης, Μάρκος Κωβαίος και Νίκος Σαρρής

Δ. Πάτμου:

Γρηγόρης Στόικος (δήμαρχος)

Πανάγος Ευγενικός

Σπύρος Μαυρωνάς

Τρείς είναι οι υποψήφιοι στο συγκεκριμένο δήμο. Ο δήμαρχος Γρηγόρης Στόικος επιθυμεί την ανανέωση της θητείας του. Τις υποψηφιότητές τους έχουν ανακοινώσει επίσης οι Σπύρος Μαυρωνάς και Πανάγος Ευγενικός.

Δ. Ρόδου:

Φώτης Χατζηδιάκος (αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου – προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ)

Χατζής Χατζηευθυμίου (πρώην δήμαρχος, προερχόμενος από τη ΝΔ)

Στράτος Καρίκης (αντιδήμαρχος Ρόδου, προερχόμενος από τη ΝΔ)

Γιώργος Υψηλάντης (ΣΥΡΙΖΑ)

Καλετός (Τάκης) Πότσος ΚΚΕ

Τέσσερις είναι οι υποψήφιοι που διεκδικούν με σχεδόν ίδιες πιθανότητες σε αυτή τη φάση, μία θέση στο β΄ γύρο.

-Ο νυν αντιπεριφερειάρχης Δωδεκαννήσου Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος στην ουσία καλύπτει το κενό που άφησε ο (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) νυν δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς που ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

-Ο υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ Γιώργος Υψηλάντης και

-Οι προερχόμενοι από τη ΝΔ,  αντιδήμαρχος Στράτος Καρίκης και ο πρώην δήμαρχος Χατζής Χατζηευθυμίου. Τοπικοί παράγοντες προβλέπουν ότι αυτή  η διάσπαση στο χώρο της ΝΔ μπορεί να στερήσει και στους δύο την είσοδο στο β΄ γύρο.

Υποψήφιος του ΚΚΕ είναι και πάλι ο Καλετός (Τάκης) Πότσος

Δ. Σερίφου:

Αντώνης Αντωνάκης (δήμαρχος)

Θόδωρος Χρυσολωράς (ΚΚΕ)

Πέτρος Μποφίλιος

Ο δήμαρχος Αντώνης Αντωνάκης έχει ξαναθέσει την υποψηφιότητά τους επιθυμώντας μια ακόμη θητεία. Υποψήφιος θα είναι και φέτος ο Θόδωρος Χρυσολωράς, ο οποίος, όπως και το 2010, θα έχει τη στήριξη του ΚΚΕ. Την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει επίσης και ο Πέτρος Μποφίλιος.

Δ. Σικίνου:

Βασίλης Μαράκης (αντιδήμαρχος)

Μοναδική γνωστή υποψηφιότητα μέχρι στιγμής, αυτή του Βασίλη Μαράκη, νυν αντιδημάρχου με την παράταξη του Ιωάννη Συρίγου, ο οποίος έχει ανακοινώσει πως δεν θα ξανακατέβει υποψήφιος.

Δ. Σίφνου:

Ανδρέας Μπαμπούνης (δήμαρχος)

Μοναδική γνωστή υποψηφιότητα μέχρι στιγμής, αυτή του Ανδρέα Μπαμπούνη, νυν δημάρχου

Δ. Σύμης:

Λευτέρης Παπακαλοδούκας (δήμαρχος)

Πανορμίτης Μοσκιού

Λουκάς Καραγιάννης

Ο δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, έχοντας απέναντί του τους Πανορμίτη Μοσκιού και Λουκά Καραγιάννη.

Δ. Σύρου:

Γιώργος Πάπιτσης

Ανδρέας Τζίνης

Παύλος Χρυσαφίδης (προερχόμενος από ΣΥΡΙΖΑ)

Γιώργος Μαραγκός

Ανδρέας Γιαλόγλου

Ο νυν δήμαρχος Γιάννης Δεκαβάλλας, οδεύει προς «άλλες Πολιτείες» και έχει ανακοινώσει πως θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στο πλευρό του Γιάννη Μαχαιρίδη. Ανοίγει, επομένως ο δρόμος για τους πέντε διεκδικητές του δήμου που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής τις υποψηφιότητές τους. Όπως και το 2010 οι Γιώργος Πάπιτσης και Ανδρέας Τζίνης κατεβαίνουν στις εκλογές ανεξάρτητοι κομματικά. Χωρίς κοματικά σητρίγματα διεκδικούν επίσης τον δημαρχιακό θώκο οι Παύλος Χρυσαφίδης, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της Αριστεράς και ήταν μέχρι πρότεινος περιφερειακός σύμβουλος εκλεχθείς στο πλευρό του Νίκου Συρμαλένιου, καθώς και οι Γιώργος Μαραγκός και Ανδρέας Γιαλόγλου.

Δ. Τήνου:

Παναγιωτης Κροντήρας (δήμαρχος)

Σίμος Ορφανός

Όμοιο σκηνικό με το 2010 θα αποτελέσει η εκλογική αναμέτρηση για το συγκεκριμένο δήμο. Όπως και πριν τέσσερα χρόνια, το δημαρχιακό θώκο αναμένεται να διεκδικήσουν μόνο δύο υποψήφιοι: Ο Σίμος Ορφανός και ο Παναγιώτης Κροντήρας, ο οποίος είχε νικήσει τον αντιπαλό του στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και εμφανίζει και τώρα αξιόλογη δυναμική.

Δ. Τήλου:

Μαρία Καμμά (δήμαρχος)

Μοναδική γνωστή υποψηφιότητα μέχρι στιγμής, αυτή της δημάρχου Μαρίας Καμμά, που είναι συγγενής του πρώην δημάρχου Τάσου Αλιφέρη.

Δ. Φολεγάνδρου:

Ελευθέριος Βενιός (δήμαρχος)

Χρήστος Βενιακάκης

Δύο μέχρι στιγμή οι υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί για το συγκεκριμένο δήμο. Ο, σαφώς αποδυναμωμένος, Ελευθέριος Βενιός διεκδικεί την επανεκλογή του, απέναντι στον υποψήφιο Χρήστο Βενιακάκη. Αμφότεροι αποτέλεσαν το «δίδυμο» που κατέβηκε στις εκλογές του 2010.

Δ. Χάλκης:

Μιχάλης Πατρός (δήμαρχος)

Βασίλης Ρουσάκης

Δύο υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στην «μάχη» των εκλογών του Μαΐου. Ο δήμαρχος Μιχάλης Πατρός, που εμφανίζεται ιδιαίτερα αποδυναμωμένος σε σχέση με το 2010, στην προσπάθειά του να παραμείνει στο δημαρχιακό θώκο, θα πρέπει να συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους από τον ανθυποψήφιό του Βασίλη Ρουσάκη.

Πηγή; aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα