Η απάντηση του Δήμου στον αφορισμό του Μητροπολίτη Αμβρόσιου

Συνεχίζεται ο σάλος που προκάλεσε ο γνωστός συγγραφέας Νίκος Δήμου με κείμενό του για το Άγιο Φως.

Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, λίγο πριν ο γνωστός συγγραφέας ανακοινώσει την παραίτηση του από "το ΠΟΤΑΜΙ", ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος ζήτησε τον αφορισμό του κ.Δήμου.

Αφορμή να υπενθυμίσουμε πως υπήρξαν κάποιες δηλώσεις του κ.Δήμου για την εκκλησία και την θρησκεία με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα. «Όσο πλησιάζει το Πάσχα και σκέπτομαι πως πάλι θα ξοδέψουμε χρήματα για να φέρουμε το (δήθεν) Άγιο Φως και να το υποδεχθούμε με τιμές αρχηγού κράτους, γίνομαι εμμανής αντικληρικός. Και υποθέτω πως το ίδιο θα γινόταν και ο Ιησούς, που από ότι ξέρουμε, δεν πίστευε σε ειδωλολατρικά σύμβολα –και μάλλον θα μοίραζε τα χρήματα στους φτωχούς»  υποστήριξε ο κ.Δήμου, διευκρινίζοντας πάντως πως «ο αντικληρικός δεν είναι απαραίτητα άθεος, ούτε καν εναντίον της θρησκείας».

Οι δηλώσεις αυτές έκαναν έξαλλο τον Μητροπολίτη, ο οποίος ζήτησε «από τον θεό να σαπίσει το στόμα του» κ.Δήμου.θεό να σαπίσει το στόμα του» κ.Δήμου.

Απαντώντας στον μητροπολίτη ο κ.Δήμου σε δήλωσή του στο ΒΗΜΑ FM είπε «Ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα αγάπης δύο ημέρες πριν από το Πάσχα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα