Παραιτήθηκε ο σύμβουλος του Ολάντ μετά από σκάνδαλο

Μέτα τις αποκαλύψεις για την προσωπική ζωή του, άλλο ένα σκάνδαλο έρχεται να προκαλέσει «πονοκέφαλο» στον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Ένας στενός πολιτικός σύμβουλος του Ολάντ ανακοίνωσε την Μεγάλη Παρασκευή, την παραίτηση του, αφού κατηγορήθηκε για σύγκρουση συμφερόντων και πολυτελή βίο από  ειδησεογραφική ιστοσελίδα.

«Θέλω να επαναλάβω ότι δεν διέπραξα κανένα σφάλμα. Ποτέ δεν βρέθηκα σε κατάσταση σύγκρουσης συμφερόντων», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ακιλίνο Μορέγ, ο οποίος επιθυμεί, ωστόσο, να θέσει τέρμα στα καθήκοντά του στο Ελιζέ ώστε να είναι εξ ολοκλήρου ελεύθερος να απαντήσει στις «επιθέσεις».

Ο πρώην σύμβουλος, ο οποίος ήταν και επικεφαλής της ομάδας επικοινωνίας του Ελιζέ, δηλώνει πως έλαβε την απόφασή του για να μην παρεμποδίσει το έργο του Προέδρου της Δημοκρατίας, της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή στη ζωή της χώρας.

«Το κάνω, τέλος, για να προστατεύσω την οικογένειά μου», καταλήγει το «δεξί χέρι» του Γάλλου προέδρου.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσε ειδησεογραφική ιστοσελίδα, ο Ακιλίνο Μορέγ φαίνεται να εισέπραξε το 2007, 12.500 ευρώ για εργασίες συμβούλου στο εργαστήριο της Δανίας Lundbeck, την ίδια στιγμή που εργαζόταν στο πλαίσιο ενός διυπουργικού οργανισμού υπεύθυνου για τον έλεγχο της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Ο οργανισμός αυτός, υπό το όνομα Γενική Επιθεώρηση Κοινωνικών Υποθέσεων , δήλωσε ότι δεν είχε δώσει άδεια στον Ακιλίνο Μορέγ προκειμένου να εργαστεί στη φαρμακευτική βιομηχανία, σύμφωνα πάντα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ιστοσελίδα επίσης αναφέρεται και στον πολυτελή βίο του πρώην συμβούλου που όπως τονίζει: «Είχε 30 ζευγάρια ακριβά παπούτσια κατά παραγγελία, τα οποία και λούστραρε κάθε δύο μήνες στο προεδρικό μέγαρο, αλλά και δύο οδηγούς στη διάθεση του ιδίου και των οικείων του».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα