Αλλαγές στα κόμματα φέρνουν οι επικείμενες ευρωεκλογές

Αλλαγές στα στρατόπεδα των κομμάτων φέρνουν οι επικείμενες ευρωεκλογές, καθώς αρκετοί είναι οι βουλευτές που παραιτούνται από τη βουλευτική τους θέση, αφού επιλέχθηκαν (και αποδέχθηκαν την πρόσκληση) από τα κόμματά τους να είναι υποψήφιοι στα ευρωψηφοδέλτια και, σύμφωνα με το νέο εκλογικό σύστημα, θα πρέπει να παραιτηθούν.

Τη βουλευτική τους έδρα πρόκειται υποχρεωτικά να αφήσουν αμέσως μετά το Πάσχα αρκετοί βουλευτές που «βάζουν πλώρη για τις Βρυξέλλες», αλλά και -προαιρετικά- αρκετοί που θα συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, δίνοντας τη θέση τους σε νέα πρόσωπα που θα πάρουν τη σκυτάλη.

Συγκεκριμένα, από τη Νέα Δημοκρατία αναμένεται να παραιτηθούν οι Μανώλης Κεφαλογιάννης και Κωστής Μουσουρούλης και τη θέση τους θα πάρουν οι πρώτοι επιλαχόντες βουλευτές σε Ηράκλειο και Χίο.

Πρόκειται για τον οδοντίατρο Γιώργο Δεικτάκη, ο οποίος είχε επανεκλεγεί βουλευτής το 2000 και το 2004, αλλά και τον Σταμάτη Καρμαντζή, ο οποίος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως έχει παραιτηθεί ήδη ο υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας (αν και η παραίτησή του δεν ήταν υποχρεωτική) Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τη δημοσιογράφο Τάνια Ιακωβίδου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να παραιτηθούν οι Δημήτρης Παπαδημούλης και Σοφία Σακοράφα, που θα είναι υποψήφιοι για το Ευρωκοινοβούλιο και θα αφήσουν τα βουλευτικά τους έδρανα στην Αννα Χατζησοφιά, τη σεναριογράφο των γνωστών τηλεοπτικών σειρών «Καφέ της Χαράς» και «Κωνσταντίνου και Ελένης», καθώς και τη συνταξιούχο τραπεζική υπάλληλο Φωτεινή Κούβελα. Εχει δε ήδη παραιτηθεί η Ρένα Δούρου, που θα είναι υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής και τη θέση της πήρε η πρωταθλήτρια κολύμβησης Ελένη Αυλωνίτου.

Στους ΑΝ.ΕΛ. τη θέση του βουλευτή Ηρακλείου Νότη Μαριά θα πάρει ο πρώτος επιλαχών, που είναι ο προπονητής kick boxing Κωνσταντίνος Δαμοβολίτης. Οσοι εκ των προαναφερθέντων δεν εκλεγούν στο Ευρωκοινοβούλιο θα χρησιμοποιηθούν από τους αρχηγούς τους -τιμής ένεκεν- σε κομματικές θέσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα