Δρούτσας: Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ του ... Παπανδρέου!

Στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου δήλωσε ότι ανήκει ο μέχρι σήμερα ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Δρούτσας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο»,  ενώ παράλληλα υποστήριξε για το κόμμα στο οποίο είναι ευρωβουλευτής ότι έχει πάρει «την κατρακύλα»!

«Αυτό το οποίο βλέπουμε σήμερα δεν ξέρω αν πραγματικά κανείς μπορεί να το αποκαλέσει ΠΑΣΟΚ , έχοντας υπ’ όψιν την ιστορία της παράταξης αυτής και γι’ αυτό βεβαίως δυσκολεύομαι λίγο όταν με αποκαλούν ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Ναι, κι αυτό για να είμαι ξεκάθαρος, τυπικά βεβαίως είμαι ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Οι λόγοι γιατί δεν έκανα αυτό το βήμα για να ανεξαρτητοποιηθώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι πολύ συγκεκριμένοι. Και θα σας πω τον ένα και τον κύριο λόγο, όσο ο Γιώργος Παπανδρέου ανήκει σε αυτή την παράταξη δεν θα ήμουν εγώ εκείνος ο οποίος θα τον έφερνε και τον ίδιο σε μια δύσκολη ή πιο δύσκολη θέση, εάν θέλετε…» ανέφερε ο ίδιος,  για τον λόγο που  παρά την πλήρη διαφωνία του με την ηγεσία του κόμματος δεν ανεξαρτητοποιήθηκε.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ακόμα ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανατράπηκε από την εξουσία, ενώ άφησε υπονοούμενα και για συμμετοχή της σημερινής του ηγεσίας στην επιχείρηση «ανατροπής» του!  «Με προβλημάτισε η στάση και ο ρόλος πολλών υψηλόβαθμων στελεχών και στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο την άμεση της ανατροπής του κ. Παπανδρέου και εγώ χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο “ανατροπή” πολύ συνειδητά, για μένα ήταν ανατροπή» υποστήριξε συγκεκριμένα.

Έντονη κριτική άσκησε και στην κυβέρνηση, για την οποία ανέφερε ότι «δεν θα έπρεπε πλέον να είναι στην εξουσία», ενώ την χαρακτήρισε «ακραία και επικίνδυνη για τη Δημοκρατία».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα