Παπούλιας: Δεν παραιτήθηκε ποτέ από τις πολεμικές αποζημιώσεις

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου έθεσε πριν από λίγη ώρα ο Κάρολος Παπούλιας στον Γιοακίμ Γκάουκ στις δηλώσεις των δύο προέδρων στα ΜΜΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι η Ελλάδα «δεν παραιτήθηκε ποτέ από τις διεκδικήσεις της» και υπογράμμισε στον Γκάουκ ότι «απαιτείται η επίλυση του προβλήματος με την ταχύτερη δυνατή έναρξη συνομιλιών των δύο πλευρών».

Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση ζητώντας αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους για να επιτευχθεί «δραστική πολιτική ανάπτυξη στην Ελλάδα».

Νωρίτερα, κατά τη διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο πλευρών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε κάνει ειδική μνεία στον Τουρισμό και τα 2,5 εκ. Γερμανών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας το 2013, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως «περιμένουμε αύξηση του αριθμού κατά 10% με 12% για το 2014».

Ο Γερμανός πρόεδρος, από την πλευρά του, απάντησε πως «αυτό δείχνει την αγάπη των Γερμανών προς την Ελλάδα γιατί -χωρίς να τρομοκρατηθούν από όσα έγραψε ο γερμανικός Τύπος- ήρθαν στην Ελλάδα για διακοπές».

Μάλιστα, ο Γκάουκ σημείωσε ότι στην αποστολή που τον συνοδεύει είναι δύο άνθρωποι που δεν είναι πολιτικοί, ο ένας εκ των οποίων ασχολείται με την υπόθεση του Διστόμου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα