Μητρόπουλος: Να ανακληθούν άμεσα οι διαθεσιμότητες

Για βάρβαρο σχέδιο ακρωτηριασμού του κράτους κάνει λόγο σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος με αφορμή.

Αναλυτικά αναφέρει...

Η μνημονιακή κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη τον τυφλό ακρωτηριασμό του κράτους. Καταργεί ιστορικούς οργανισμούς στους τομείς της οικονομίας και της έρευνας. Διαλύει κοινωνικές υπηρεσίες, απολύει μαζικά υπαλλήλους, θέτει σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα χιλιάδες συμπατριώτες μας, δημιουργεί τις μελλοντικές δεξαμενές μελλοθανάτων, πετάει χιλιάδες στην ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια.

Σύμφωνα με δικά της πρόσφατα στοιχεία από την είσοδο στο μνημόνιο μέχρι σήμερα οι μισθοδοτούμενοι του ελληνικού δημοσίου μειώθηκαν κατά τουλάχιστον 300 χιλιάδες. Ήδη για πρώτη φορά οι δημόσιοι υπάλληλοι κάθε είδους και κατηγορίας έπεσαν κάτω από τις 600 χιλιάδες. Κατέπεσε ο μύθος για ένα υπερδιογκωμένοι ελληνικό δημόσιο που είναι βραχνάς στην ελληνική κοινωνία.

Καλούμε τη μνημονιακή κυβέρνηση να σταματήσει το έγκλημα που διαπράττει κατά του ελληνικού λαού. Να πάρει πίσω όλες ανεξαιρέτως τις διαθεσιμότητες (σχολικοί φύλακες, δημοτικούς αστυνομικούς, εκπαιδευτικούς , καθαρίστριες υπ. Οικονομικών κ.ά). Να σταματήσει τις απολύσεις, να ανακαλέσει την παράλογη απόφαση για κατάργηση σημαντικών φορέων με κρίσιμη σημασία για την ελληνική οικονομία, ιστορία και έρευνα.

Οι εργαζόμενοι, οι οργανώσεις τους, τα κόμματα της αριστεράς, με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει το βάρβαρο σχέδιο τυφλού ακρωτηριασμού του ελληνικού κράτους, με άμεσες καταστροφικές συνέπειες για το λαό και την κοινωνία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα