Πέρασε η τροπολογία για τα φάρμακα. Χαμός στην Βουλή

Με 164 ψήφους υπέρ και 72 κατά έγινε δεκτή από τη Βουλή η τροπολογία για τη μείωση των τιμών 6.000 φαρμάκων.

Η ψηφοφορία διεξήχθη εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης, με αλληλοκατηγορίες μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για εξυπηρέτηση συμφερόντων, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης μεταξύ βουλευτών της ΝΔ και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Μάλιστα, όταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να ψηφίζουν επί των άρθρων και ζήτησαν να καταγραφεί κατά αυτόν τον τρόπο η ψήφος τους, δημιουργήθηκε ένταση, με αποτέλεσμα να ανέβει στην έδρα ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος είπε ότι «αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να ακολουθηθεί και να μη δημιουργούν κλίμα».

«Αρκετά χαλάσατε την εικόνα του Κοινοβουλίου για ανύπαρκτο λόγο…» είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Δεν ανοίγω εγώ τα μικρόφωνα, στο προεδρείο να απευθυνθείτε» αντέτεινε ο Ιορδάνης Τζαμτζής στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ζητούσε να παρέμβει.

«Κύριε Δάνη, μην απολογείσαι» είπε παρεμβαίνοντας ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης.

Από τη μεριά του, ο Μανώλης Γλέζος αρνήθηκε να ψηφίσει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αρνούμαι να ψηφίσω επί της τροπολογίας όσο ο κ. Γεωργιάδης δεν ζητά συγγνώμη από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για τις συκοφαντίες».

Την τροπολογία υπερψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την καταψήφισαν, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καταψήφισαν, με την Ελένη Ζαρούλια να δηλώνει: «Είστε παράνομοι, αποχωρούμε από τη διαδικασία».

Διαφορετική γραμμή είχαν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Ο Σπύρος Λυκούδης ψήφισε «παρών», ενώ ο Γιάννης Πανούσης «ναι».

Ένταση προκλήθηκε την ώρα που ψήφιζε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Τραγάκη να του λέει: «Καθίστε κάτω, μην πάθετε κανένα εγκεφαλικό».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, τον λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος δήλωσε: «Η σημερινή ψηφοφορία είναι παράνομη και αντισυνταγματική, εφόσον στην τροπολογία συμπεριλαμβάνονται πέντε διαφορετικά άρθρα. Νόμιμο αποτέλεσμα δεν θα υπάρχει για εμάς».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα