Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Διαφωνίες και διαγραφές

Με 153 ψήφους κατά, 124 υπέρ και 17 παρών η Βουλή απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έκπληξη προκάλεσε η στάση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Θ. Τζάκρη, η οποία καταψήφισε την κυβέρνηση. Η Βουλευτής διεγράφη λίγα λεπτά αργότερα από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με απόφαση του Ε.Βενιζέλου.

Τα ΝΑΙ, τα ΟΧΙ, τα παρών και οι απουσίες

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Κατά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και οι ανεξάρτητοι, Οδ. Βουδούρης, Ν. Νικολόπουλος, Γ. Κουράκος και Ν. Σταυρογιάννης (από τη Νέα ΜΕΡΑ), Π. Μουτσινάς, Θ. Παραστρατίδης και Μ. Μπόλαρης.

Παρών δήλωσαν ΔΗΜΑΡ, Α. Λοβέρδος, Χρ. Αηδόνης, Γ. Κασαπίδης.

Από την ψηφοφορία απουσίασαν οι Ν. Κακλαμάνης (ΝΔ), Μ. Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ), ο ανεξάρτητος Μ. Ανδρουλάκης και οι Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς, Γ. Λαγός από την Χρυσή Αυγή.

Φωνές, κόντρες και διαφωνίες πριν την ψηφοφορία


Νωρίτερα, μετά από πολλές αντιπαραθέσεις και διαξιφισμούς, ξεκίνησε  η κρίσιμη ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που έγινε με αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη, αμέσως μετά την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα από το Τέξας.

Νωρίτερα, στην βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πως οι εκλογές θα γίνουν το 2016 και τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά την άμεση προσφυγή στις κάλπες .

Τα αίματα άναψαν όταν ο κ.Τσίπρας και ο κ.Βενιζέλος αντάλλαξαν πικρές κουβέντες με αφορμή τα υποβρύχια. Ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε για άλλη μία φορά την εξεταστική επιτροπή, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αποδέχεται την πρόκληση και να δηλώνει μάλιστα πως καλεί τον κ. Τσίπρα σε προσωπική πλέον μονομαχία για το συγκεκριμένο θέμα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα