Δένδιας: Φάκελος για την Χρυσή Αυγή στον Άρειο Πάγο

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε ότι αποστέλλει στην εισαγγελέα Ευτέρπη Κοτζαμάνη αναφορά αξιόποινων πράξεων μελών του κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Στον φάκελο που αποστέλλει στην εισαγγελέα κοινοποιεί κατάλογο της κρατικής ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας στον οποίο περιλαμβάνονται αξιόποινες πράξεις μελών – στελεχών της Χ.Α οι οποίες φαίνονται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση εγκληματικής δραστηριότητας.

Ο υπουργός αποστέλλει μακρά λίστα δημοσιευμάτων από τον ημερήσιο και εβδομαδιαίο τύπο της Αθήνας, τα οποία αναφέρονται στη δράση της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του υπουργού "η δραστηριότητα αυτή εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο άισθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια , θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας".

Ο υπουργός καταλήγει για τη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής:«Η αντιμετώπιση της κατά συνέπεια επιβάλλει την εγρήγορση της πολιτείας και την ενεργοποίηση όλων των αναγκαίων μέσων που προβλέπει  το σύνταγμα, ο ποινικός κώδικας και ο κώδικας ποινικής δικονομίας. Το υπουργείο δημόσιας τάξης και η ΕΛ.ΑΣ είναι στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών για κάθε αναγκαία προς το έργο τους συνδρομή στο πλαίσιο κατά το σύνταγμα και το  νόμο αρμοδιοτήτων τους».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα