Βίκυ Σταμάτη: Ποιος φυλακίστηκε για κρόσια και καναπέδες;

Παντελώς αθώα και αμέτοχησε όσα καταλογίζονται στον πρώην υπουργό, δήλωσε η Βίκυ Σταμάτη κατά την απολογία της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ζητώντας απονομή Δικαιοσύνης.

"Όσα μου καταμαρτυρούν είναι αυτά που επικαλέστηκε ο Τύπος σε βάρος μου, ψευδή και αβάσιμα, τα οποία με οδήγησαν στο δεσμωτήριο του Κορυδαλλού για 17 μήνες", σημείωσε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου. Όπως είπε, δεν γνωρίζει και δεν εχει καμία σχέση με τους συγκατηγορούμενους της ίδιας και του συζύγου της, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "απορώ με αυτήν την ταύτιση".

Η Βίκη Σταμάτη ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά, με αποτέλεσμα να διακόψει τη φράση της δύο φορές κατά την έναρξη της απολογίας της. Είπε στο δικαστήριο "οτι βρίσκεται ενώπιον του με "την ιδιότητα της συζύγου και μητέρας, αφου δεν εχω καμία άλλη ιδιότητα".

Απαντώντας σε ερωτήσεις δήλωσε αρκετές φορές άγνοια για offshore εταιρείας, τος λογαριασμούς στο εξωτερικό και εμβάσματα, καθώς τα οικονομικά τα διαχειριζόταν ο σύζυγός της. Σύμφωνα με την κατηγορούμενη, ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν εκείνος που χειρίστηκε την υπόθεση του δανείου που έλαβε η ίδια για την αγορά του νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Χαρακτηριστική ήταν η απάντησή της σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής που ζήτησε να μάθει ποιος παρήγγειλε την επίπλωση για το σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

-Βίκυ Σταμάτη: Ποιος κ. Πρόεδρε διώχθηκε ποτέ, ποιος τιμωρήθηκε, ποιος φυλακίστηκε για καναπέδες, κρόσια και κουρτίνες;

-Πρόεδρος: Εσείς! Προφανώς εσείς τα παραγγείλατε..

Αυτή η απάντηση του προέδρου του δικαστηρίου προκάλεσε θυμηδία στην αίθουσα, ενώ στην κατηγορούμενη έγινε επισήμανση ότι δεν είναι μόνο "οι δυο καναπέδες που είστε εδώ" .

Μάλιστα, η συνήγορος πολιτικής αγωγής γελώντας είπε ότι ο καθηγητής της Νομικής Λεωνίδας Κότσαλης , ένας από τους συνηγόρους του πρώην υπουργού,  λέει στους μαθητές του ότι "και δυο σοκολάτες να αγοραστούν με παράνομο χρήμα ειναι ξέπλυμα".

Ένταση δημιουργήθηκε και κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων προς την σύζυγο του πρώην υπουργού, μεταξύ του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια και του συνηγόρου του Νίκου Ζήγρα (εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου), Στέλιου Γκαρίπη, η οποία συνεχίστηκε και στο διάλειμμα της δίκης.

 

Νωρίτερα, απολογήθηκε ο Κύπριος δικηγόρος Σπύρος Χατζηνικολάου που κατηγορείται για την εμπλοκή του στην σύσταση και σε συμβόλαια αγοραπωλησιών της torcaso. Ο κατηγορούμενος δήλωσε οτι λειτουργούσε ως νομικός, κατ' εντολή του Νίκου Ζηγρα και υποστήριξε ότι δεν ήξερε τίποτα για ανάμειξη του πρώην υπουργού.

Στο δικαστήριο απολογείται ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ , Νίκος Καρατζάς ο οποίος χαρακτήρισε "φάρσα του θεού" το οτι βρέθηκε κατηγορούμενος στην υπόθεση. Σημειώνεται ότι ο κ. Καρατζάς κατηγορείται για την πώληση μετοχών της ΙΑΝΟΣ σε εταιρεία που αποδείχθηκε οτι σχετίζεται με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα