Δένδιας: Απέδωσε ευθύνες στο σωφρονιστικό σύστημα

Από τη μία ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, το Λιμενικό και τον Στρατό που συμμετέχουν στην επιχείρηση. Από την άλλη άφησε αιχμές και απέδωσε ευθύνες στο σωφρονιστικό σύστημα.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας με αφορμή την πολύμηνη έρευνα για τη σύλληψη των Αλβανών δραπετών που απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων, και την επιχείρηση στη Βροσίνα Ιωαννίνων, όπου σκοτώθηκε ο κακοποιός Μαριάν Κόλα, τόνισε ότι υπάρχει μια εκρηκτική κατάσταση στα σωφρονιστικά καταστήματα, για την οποία οι ευθύνες είναι διαχρονικές.

«Η συγκεκριμένη κατάσταση κινδυνεύει να δυναμιτίσει την έννομη τάξη της χώρας» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, που γνωρίζει καλά τα θέματα, θα βρει σύντομα λύση γι' αυτό το πρόβλημα.

«Η επιτυχημένη μέχρι τώρα επιχείρηση της αστυνομίας αποδεικνύει ότι η χώρα δεν είναι και δεν μπορεί να είναι “ξέφραγο αμπέλι”. Η προστασία της ελληνικής κοινωνίας, παραμένει ο στόχος όλων» πρόσθεσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στα βουνά της Ηπείρου για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα, που ήταν μαζί με τον Κόλα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα για τη σύλληψη και των υπολοίπων από τους δραπέτες που δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα