Το λουκέτο στην ΕΡΤ είναι η αρχή! Η κρυφή λίστα - φωτιά

Το λουκέτο στην κρατική τηλεόραση δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έρχονται τονίζει χαρακτηριστικά ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας, θέλοντας να δείξει ξεκάθαρα ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας..

Και όταν λέμε δύσκολα, βάλτε τον αριθμό-κλειδί «12.500». Η κυβέρνηση πρέπει να παραδώσει μέχρι τις 7 Ιουλίου στην τρόικα ονόματα και διευθύνσεις 12.500 υπαλλήλων που πρέπει να μπουν σε κινητικότητα και ακριβώς την επόμενη μέρα (8 Ιουλίου), πρέπει η απόφαση να έχει υλοποιηθεί. Αυτοί οι υπάλληλοι θα πάνε σπίτια τους με το 70% του μισθού τους και θα κάνουν αίτηση για μετάταξη εντός 20 ημερών. Εν συνεχεία, θα κάνουν υπομονή μέχρι νεοτέρας…

Μάλιστα, μέχρι το τέλος του 2013 ο αριθμός των υπαλλήλων που θα τεθούν σε κινητικότητα θα πρέπει να έχει πάει στους 25.000 υπαλλήλους…

Η κρυφή λίστα-φωτιά

Οι υπουργοί έχουν ήδη στα χέρια τους την κρυφή λίστα-φωτιά με τον αριθμό των υπαλλήλων που πρέπει να θέσουν σε καθεστώς κινητικότητας εντός τριών εβδομάδων.

Η αποκαλυπτική λίστα που φέρνει στη δημοσιότητα η Real News, δείχνει με ακρίβεια πόσοι περισσεύουν και από πού. Από τους συνολικά 616.000 υπαλλήλους στου στενού δημόσιου τομέα έχιε υπολογιστεί να βγουν σε κινητικότητα περίπου 32.000, δηλαδή το 5,3%.

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, ο αριθμός αυτός είναι αριθμός ασφαλείας προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 25.000 έως τον Οκτώβριο. Από αυτή τη δεξαμενή των 32.000 θα προκύψουν και (αναλογικά ανά υπουργείο) οι πρώτοι 12.500 που θα τεθούν σε κινητικότητα.

Όπως μπορείτε να δείτε στη σχετική λίστα, τα πρωτεία κρατά το υπουργείο Εσωτερικών με 12.069 «υποψήφιους» (σε σύνολο 100.896 υπαλλήλων) προς ένταξη σε καθεστώς κινητικότητας ενώ ακολουθεί το υπουργείο Παιδείας 11.265 «υποψήφιους» (σε σύνολο 195.878 υπαλλήλων). Ο μικρότερος, αντίθετα, αριθμός προσωπικού για ένταξη στο καθεστώς κινητικότητας συναντάται η Γ.Γ. Επικοινωνίας και Ενημέρωσης όπου γίνεται λόγος για 20 υπαλλήλους σε σύνολο 498.

Δείτε τη λίστα…

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα